Koronatiedote - tauko jatkuu 13.4. saakka

19.3.2020

Vallitsevan poikkeuksellisen tilanteen vuoksi jatkamme taukoa kaikessa harrastustoiminnassa 13.4. saakka. Naantalin kaupunki on sulkenut liikuntatilat toistaiseksi ja seuraamme tilannetta. Haluamme lämpimästi kiittää saamastamme positiivisesta palautteesta, jota olemme saaneet teiltä jäseniltä, kun ensimmäisten joukossa katsoimme parhaaksi tauottaa toiminnan! 

Olemme saaneet Suomen Voimisteluliitolta ao. ohjeistusta koronavirustilanteen vaikutuksesta seuran toimintaan. Tässä kootusti siitä tietoa ja koko ohjeistuksen voit halutessasi lukea www.voimistelu.fi -sivustolta. 


Voimisteluliiton linjaus seuratoiminnan kausimaksujen, valmennusmaksujen ja jäsenmaksujen perimiseen koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa.


LÄHTÖKOHTA JA YLEISIÄ PERUSTEITA

Voimistelun seuratoiminta on koko muun yhteiskunnan kanssa yllättävässä tilanteessa. Suomen hallitus on todennut maassa vallitsevan poikkeustilan, ja vallitsevan koronavirustilanteen takia valmiuslaki astuu voimaan. Toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta.

Tilanne on seurojen talouden ja toiminnan jatkuvuuden kannalta erittäin haastava. Voimisteluliitossa uskomme, että ne seurat, joiden jäsenet ja voimistelevien lasten huoltajat osoittavat tässä tilanteessa yhteishenkeä ja joustavuutta, tulevat onnistumaan toiminnassaan parhaiten sen jälkeen, kun poikkeustilanne on ohi. 

Kolmannen sektorin toimijoina seurat eivät ole voittoa tavoittelevia tahoja, vaan toimintamaksuilla katetaan toiminnasta syntyviä kuluja. Vaikka seurat eivät voi tässä poikkeustilanteessa tarjota normaalia, ohjattua voimistelutoimintaa, on suurella osalla seuroista yhä juoksevia kuluja mm. tilavuokrien, palkkojen ja järjestelmäkulujen osalta.

Voimisteluliitossa toivomme, että yhteisöllinen seurahenki auttaa kannattelemaan sekä seurat että seurojen jäsenet tämän poikkeuksellisen ajankohdan ylitse. Voimisteluperhe on parhaimmillaan yhteisö, jonka jäsenet yhdessä tukevat ja omalla toiminnallaan auttavat tässä vaikeassa tilanteessa, jotta oman seuran toiminta voi jatkua normaalisti poikkeustilan jälkeen.


Koronaviruksen vaikutus seurojen toimintamaksuihin

Poikkeustilan ajaksi yhteiskunnassa annetut ohjeistukset ja toimenpiteet ovat vaikuttaneet seurojen harjoituksien, kilpailujen ja tapahtumien peruuttamiseen. Alle on koottu vaihtoehtoja toimintamaksuihin liittyen. Ne ovat yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden mukaisia, ja niitä suositellaan noudatettavaksi, mikäli seuralla ei ole omia ohjeita eikä asiasta ole muuta sovittu esimerkiksi toimintaan osallistumisen ehdoissa.

• Yhdistyslain mukaan seuran sääntöjen mukaisia jäsenmaksuja ei tarvitse palauttaa.

• Toimintamaksua ei tarvitse palauttaa, jos harjoitukset ja tapahtumat siirretään myöhempään ajankohtaan tai järjestetään vaihtoehtoista toimintaa. *)

• Force majeure eli ylivoimainen este voi olla ääritapauksessa peruste siihen, että seura pitää toimintamaksut kokonaan, vaikka harjoitus tai tapahtuma olisi peruttu.


*) Vaihtoehtoinen toiminta voimistelussa
Voimisteluseuroilla ja voimistelulla lajina on hyvä mahdollisuus kannustaa kaikkia omaehtoiseen liikkumiseen poikkeustilanteessa. Voimisteluliitto suosittelee seuroja ideoimaan erilaisia tapoja tarjota jäsenilleen ohjeita omaehtoiseen ja etäohjattuun liikkumiseen (esim. ohjeita jumppaamiseen kotona, korvaavia ulkoliikuntaohjeita, kauden mahdollista jatkamista, puistojumppien aloitusta, kun lupa tulee Suomen hallitukselta). Valmennusryhmien osalta Voimisteluliitto suosittaa, seuroja tarjoamaan etävalmennusta.
Naantalin Voimistelijoiden hallitus seuraa tilannetta ja tekee päätöksiä kulloisenkin tilanteen mukaan. Yllä olevan, Suomen Voimisteluliiton ohjeen mukaan, jäsen- ja kausimaksuja ei palauteta tässä Force Majeure -tilanteessa. Hallitus on miettinyt mahdollisia kompensaatioita mm. kauden pidentämisellä / hyvityksellä kesäjumpista, ja päätöksiä näistä voidaan tehdä vasta, kun ajankohta on oikea. Toimisto on avoinna sopimuksen mukaan (osittain siirtynyt kotitoimistoksi) eli viestintä puhelimen ja sähköpostin kautta toimii normaaliin tapaan. Mikäli haluat asioida paikan päällä, soita tai laita viesti ensin niin varmistetaan aukiolo. Olethan yhteydessä tarvittaessa!


Parasta aikaa taustalla suunnitellaan ja julkaistaan mm. facebookissa treenivideoita ja vinkkejä niin ulkotreeneihin kuin lasten kanssa liikkumiseen. Näitä on tulossa lisää, nappaathan niistä itsellesi sopivat tavat liikkua ja vinkit rikastuttamaan omaa arkea!