TUNTIKUVAUKSET - AIKUISTEN RYHMÄLIIKUNTA

KEHONHUOLTOTUNNIT / RAUHALLISET TUNNIT:

Dynaaminen jooga 60min

Tällä tunnilla liikutaan lempeän rauhallisesti, mutta vahvasti, omaa kehoa kuunnellen, vahvistaen ja vähän haastaenkin. Tunnin loppupuolella rauhoitutuaan venyttelevämpien asanoiden parissa ja tunti päätetään loppurentoutukseen. Aloitamme syksyn tutustumalla jooga-asanoihin, etkä siis tarvitse aikaisempaa osaamista joogasta. Tunnille mukaan tarvitset oman joogamaton tai pitkän jumppa-alustan, joustavat vaatteet ja uteliaan mielen. Loppurentoutusta varten on ainakin ilmojen kylmetessä hyvä varata mukaan myös viltti. Jos kätköistäsi löytyy joogatiili tai -vyö, niin ota myös ne ihmeessä mukaan.

Ikiliikkujat Varttuneemman väen lihaskuntoa, liikkuvuutta ja tasapainoa ylläpitävä tunti unohtamatta venyttelyä. Tunnilla tehdään helppoja tehokkaita liikkeitä hyvinvointia tukien. Ei sisällä vaikeita askelsarjoja, juoksua tai hyppyjä. Keholle tärkeää huolenpitoa lempein liikkein. Tehdään yhdessä ilolla. ”Totista touhua” hymyssä suin oman kunnon mukaan.

Ilmajooga (kurssimuotoinen, erillishinta) Ilmajooga- alkeet

Joogasta tutut asanat(asennot) toteutetaan katosta riippuvan liinan kanssa. Harjoitus kehittää liikkuvuutta ja lihasvoimaa sekä harjoittaa mielen rauhoittumista.

Liina tukee ja hieroo kehoa eri liikkeissä sekä helpottaa tai haastaa tuttuja lattia-asanoita. Liinalla saadaan avattua kehoa myös erilaisissa riipunnoissa. Liikkeille löytyy aina vaihtoehtoja ja liikkeitä on mahdollista tehdä myös lattialla ilman liinaa.

Mukaan kannattaa varata rennot ihonmyötäiset vaatteet ja kainalot peittävän paita. Liinojen rikkoontumisriskin vuoksi päällä ei saa olla koruja tai muita teräviä yksityiskohtia. Voit halutessasi ottaa oman joogamaton mukaan. 

Jooga 90 min  Jooga on itsehoito- ja itsekasvatusmenetelmä, jonka perustana ovat keskittyneesti tehtävät harjoitukset, tietoinen rentoutuminen, luonnollinen hengitys ja sisäisen hiljaisuuden kokeminen. Asanoita tehdään omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen. Rennot, joustavat vaatteet ja alusta mukaan. Sopii kaikille, myös aloittelijoille, iästä ja kunnosta riippumatta. Joogatunnit ovat mahdollisesti tauolla joulu-tammikuun ohjaajan matkan takia.

Kehonhuolto sekä  kehonhuolto & rentoutus tunti:  Helppo ja lempeä hyvänolon tunti, joka sopii kaikille. Tunti sisältää rauhallista liikkuvuusharjoittelua, lihaskuntoa sekä perinteistä venyttelyä. Tärkeää on myös rentoutuminen, tunnilla soitetaan rauhallista musiikkia. Mukaan alusta ja lämmin vaate, jonka saa loppurentoutuksessa päälle. Tule ja koe miten saat lisättyä liikkuvuuttasi koko kehossa. Kehonhuollosta on helppo aloittaa liikunnan harrastaminen ja aktiiviliikkujalla se toimii erinomaisesti palauttavana harjoitteena. 

Kehonhuolto / Fascia Tule huoltamaan kehoasi Luonnonmaan uuteen perhetalon saliin. Tunnilla huollat kehoasi monipuolisin liikkuvuus- ja rentoutusharjoittein. Tarkoituksena on palauttaa ja ylläpitää kehon luonnollisia liikeratoja ja tuoda kehoon sekä mieleen hyvää oloa. Harjoituksessa käytetään elementtejä myös joogasta, esim. hengitystä ja liikkeitä(/asanoita) hyödyntäen. 

Pilates &liikkuvuus kehonhuoltotunti koostuu rauhallisista keskivartalon syviä lihaksia ja tasapainoa kehittävistä pilatesliikkeistä sekä liikkuvuutta edistävistä aktiivisista venytyksistä FasciaMethod-kehonhuoltomenetelmää käyttäen. Tunti päättyy rentouttavaan fasciapallohierontaan (omia palloja ei tarvita). Tunti sopii kaikille, sillä liikkeet ovat kokonaisvaltaisia ja ne tehdään kukin oman liikelaajuuden mukaan. Tunnin kesto n.50-55 min.

Power Pilates -tunnilla edetään liikkeestä toiseen virtaavasti ja tavallista pilates -tuntia vauhdikkaammin välillä pieniä painoja käyttäen. Tunneillani käytän lempeää , mutta mukaansa tempaavaa musiikkia jonka avulla liikumme liikkestä toiseen virtaavasti. 

Lihaskuntoa ja kehonhallintaa vahvistavat liikkeet ovat pääroolissa.

Pilateksen avulla vahvistat lihaksia, lisäät ja ylläpidät liikkuvuutta nivelissäsi sekä lihaksissasi. Säännöllisen pilatesharjoittelun avulla opit käyttämään kehoasi kokonaisvaltaisemmin arjessa sekä urheillessa.

Tulkaa avoimin mielin kokeilemaan! ❤️

Tuolijumppa on tarkoitettu matalan kynnyksen tunniksi. Jumpassa tehdään yksinkertaisia, mutta tehokkaita liikkeitä, jotka vahvistavat lihasvoimaa, lisäävät kehon liikkuvuutta ja parantavat tasapainoa. Liikkeet tehdään joko istuen tai seisten tuolista tukea ottaen, toisinaan myös käyttäen välineenä esimerkiksi palloa tai kuminauhaa. Tuolijumppa sopii aloittelijoille ja vähän liikkuneille. Tuntia elävöittää musiikki!

Äänimaljarentoutus Rentouttava matka äänimaljojen harmonisiin sointuihin hellii ja hoitaa lempeästi sekä kehoa että mieltä. Pue päällesi rennot vaatteet, villasukat ja tee olosi mukavaksi makuualustalle tyynyn & viltin kera. Aloitetaan sanallisella rentoutuksella rauhoittavan taustamusiikin kera siirtäen ensin päivän stressin aiheet syrjään ja valmistellen kehoa vastaanottamaan rentouttava sointukylpy. Äänimaljat aktivoivat parasympaattisen hermoston eli lepohermoston, jolloin stressin oireet helpottavat, hengitys tasaantuu ja syvenee, syke ja verenpaine laskevat, mieli tyyntyy ja aineenvaihdunta normalisoituu.Sopii lähes kaikille rentoutusta hakeville, esteenä syöpä, tuore leikkaushoito tai akuutti sairaus.TEHO- JA KUNTOTUNNIT

Aamujumppa on helppo ja hauska hyvän olon tunti, jolla kireydet saavat kyytiä.  Tunnilla tehtävät harjoitteet lisäävät lihastasapainoa ja parantavat ryhtiä, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Alkulämmittelyn jälkeen tehdään tasapaino-, liikkuvuus- ja syviä lihaksia aktivoivia sekä vahvistavia harjoitteita ja lopuksi venytellään.  Tunti sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin liikkujalle. Tunti sisältää jonkin verran helppoja askelsarjoja ja halutessaan myös hyppyjä. Tule kokeilemaan, saatat jäädä koukkuun!

Body & Core Tunti rakentuu alkulämmittelystä, työosiosta ja lyhyestä loppuverryttelystä. Työosio koostuu sykeliikeistä, voimaliikkeistä ja coreliikkeistä. Joka kierroksella ohjaaja antaa vaihtoehtoja millä pääset entistä enemmän haastamaan itseäsi. Tule tutustumaa uuteen tuntiin!

Circuit -tunti on tehokas rasvanpolttotreeni, jossa vuorottelevat nopealla tempolla tehtävät lihaskuntoliikkeet ja sykkeennosto-osiot, jotka koostuvat pääasiallisesti erilaisista hypyistä. Tunnilla hyödynnetään erilaisia välineitä sekä kehon omaa painoa. Erinomainen tunti kunnonkohottajille ja myös miehille. Tunti toteutetaan kiertoharjoitteluna.

Easystep Helppoja ja hauskoja askelsarjoja kolmeen eri korkeuteen säädettävällä steppilaudalla. Kehittää hapenottokykyä ja alavartalon lihaskuntoa. Mukaan tarvitset askellukseen sopivat kengät ja vesipullon.

Finnhits (on aamujumpan iltatunti): Helppo ja hauska hyvän olon tunti, jolla kireydet saavat kyytiä suomalaisen musiikin siivittämänä. Tunnilla tehtävät harjoitteet lisäävät lihastasapainoa ja parantavat ryhtiä, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Alkulämmittelyn jälkeen tehdään tasapaino-, liikkuvuus- ja syviä lihaksia aktivoivia sekä vahvistavia harjoitteita ja loppuun pienet venytykset. Tunti sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin liikkujalle (tehoja voit säädellä oman mielesi mukaan, erilaisia vaihtoehtoja löytyy). Tunti sisältää jonkin verran helppoja askelsarjoja ja halutessaan myös hyppyjä. Tule kokeilemaan, saatat jäädä koukkuun!

Kahvakuula tunnilla tehdään selkeitä, tehokkaita ja yksinkertaisia kuulapattereita. Toki välillä muokataan ja tehdään yhdistelmäliikkeitä, mutta aina löytyy vaihtoehtoliikkeitä, joten tällä tunnilla voi aloittelijat ja useamman vuoden kuulailijat olla yhdessä. Kahvakuulaharjoittelu sopii kaikille, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Kuulan aloituspaino riippuu lähtötasosta ja taustasta. Naisilla yleisin aloituspaino on 4–8 kiloa ja miehillä 8–12 kiloa. Kahvakuulalla tehdään mm. heilautuksia, nostoja, työntöjä. Kahvakuula edistää kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä lisää voimaa. Tunnilla käytetään omaa kuulaa (seuralla muutamia lainakuulia).

Kiinteytys Lihaskuntopainotteinen tunti, jossa alkuun lämmitellään helpon askellussarjan myötä. Tämän jälkeen käydään läpi kehon eri lihasryhmiä tehokkailla lihaskuntoliikkeillä. Lihaskuntoliikkeitä tehdään kehon omaa painoa käyttäen. Tunti päättyy loppuvenyttelyihin. Tunti ei sisällä hyppyjä. Tule rohkeasti mukaan!

Kuntonyrkkeily sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Tunti alkaa alkuverryttelyllä. Tämän jälkeen opetellaan kuntonyrkkeilyn tekniikkaa.  Sitten vuorossa on kiertoharjoittelua, jossa parannetaan sekä tekniikkaa, että lihaskuntoa. Lopuksi vielä venytellään. Kuntonyrkkeily on mukava tapa poistaa stressiä ja parantaa omaa hyvinvointia. Seuralla on jonkin verran lainahanskoja, joilla pääsee alkuun ja tutustumaan kuntonyrkkeilyyn. Lajista innostuneille suosittelemme omia hanskoja. Tervetuloa! 

Miesten pelitunnilla pääset kuntoilemaan pelailujen merkeissä. Tunnilla pelataan eri pallopelejä ryhmän toiveiden mukaan. Lisäksi treeni sisältää lihaskuntoliikkeitä ja näin saadaan koko kroppa kunnolla töihin. Tule laittamaan pelit käyntiin ja kroppa liikkeelle!

Painotankojumppa on tehokas kovatehoinentunti, joka sopii sekä aloittelijoille että haastetta haluaville. Käytössä voimatangot.  Tunnilla lämmitellään, tehdään lihaskuntosarjoja ja liikutaan aerobisesti. Käydään monipuolisesti eri lihasryhmiä läpi ja lopuksi venytellään kevyesti.

Powercircuit on tehokas treeni koko keholle. Tunti toteutetaan kiertoharjoitteluna kuntosalilaitteita hyödyntäen ja lisäksi osa liikkeistä tehdään ”oman kehon painoilla”.

Shape & strech tunti alkaa lämmittelyllä, jossa tehdään koko kehoa avaavia ja liikkuvuutta parantavia dynaamisia venytyksiä. Voimaosiossa keskitytään erityisesti reisien, vatsan ja pakaroiden liikkeisiin. Voimaosiossa on kaksi erilaista batteria, jotka toistetaan kolme kertaa. Toisinaan taas saattaa olla liikesarjoja musiikin mukaan. Tunnin lopussa vielä venytykset. 

Step Tunnilla tehdään askellussarjaa step-laudalla. Alkulämmittelyn jälkeen koreografiassa edetään asteittain, lopuksi lyhyt tehokas lihaskunto-osio kohderyhmää vaihdellen eri tuntien välillä. Tule rohkeasti mukaan!

Toiminnallinen treeni Toiminnallinen tunti koostuu lyhyestä lämmittelystä ja noin puolen tunnin treenistä. Treenissä yhdistyy liikkuvuus- lihaskunto- ja sykeharjoittelu - treenit ovat hauskoja ja monipuolisia ja tehdään pääosin kehon painolla joillakin välineillä höystettynä. Tunnin tarkoitus on saada meistä jokaisesta arkivahvoja! Tunnilla ei ole askelsarjoja eikä monimutkaisia liikkeitä - harjoittelu on yksinkertaista, tehokasta ja kokonaisvaltaista - joka tunnilla käydään kaikki lihasryhmät läpi. Tämä tunti sopii kaikille!TANSSITUNNIT


Baila- & latindance Tanssia rakastavan todellinen hyvän fiiliksen ja energian tanssillinen ryhmäliikuntatunti! Mukaansatempaavalla tunnilla yhdistyvät niin monipuoliset rytmit, hauskanpito, kuntoilu kuin helpot koreografiat - hyvää tanssiseuraa ja itsensä ilmaisua unohtamatta. Lantion pyöritys takuu, koska vahvassa roolissa lattarirytmit ja -koreot. Lopussa tanssijan kehonhuolto -osio. Lämpimästi tervetuloa yhdessä tanssin pyörteisiin ! Ole oman elämäsi tähti.

Just Dance Latin tunneilla tanssimme lattareita. Näillä tunneilla opimme esimerkiksi salsan, chaca sekä rumban alkeita. 

Liikkeet käydään nopea tempoisesti läpi, läpi käynnin jälkeen näistä tehdään aina yhteen biisiin kokonainen tanssi! 

Tanssikokonaisuuksia tunneilla on noin 3-4.  Yhdessä tanssissa on 3-6 erillaista liikettä. Eli liikkeitä yhdessä tanssissa ei ole kovin paljon , näin opimme liikkeet aina helpommin!  

Sykkeet saamme hyvin nouseman näillä tunneilla! Tule tanssimaan ja pitämään hauskaa ❤️💃

Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla lattari tansseista, sillä liikkeet ovat yksinkertaisia (lattarin alkeita).