TUNTIKUVAUKSET - AIKUISTEN RYHMÄLIIKUNTAKEHONHUOLTOTUNNIT / RAUHALLISET TUNNIT:

Dynaaminen jooga 60min

Tällä tunnilla liikutaan lempeän rauhallisesti, mutta vahvasti, omaa kehoa kuunnellen, vahvistaen ja vähän haastaenkin. Tunnin loppupuolella rauhoitutuaan venyttelevämpien asanoiden parissa ja tunti päätetään loppurentoutukseen. Aloitamme syksyn tutustumalla jooga-asanoihin, etkä siis tarvitse aikaisempaa osaamista joogasta. Tunnille mukaan tarvitset oman joogamaton tai pitkän jumppa-alustan, joustavat vaatteet ja uteliaan mielen. Loppurentoutusta varten on ainakin ilmojen kylmetessä hyvä varata mukaan myös viltti. Jos kätköistäsi löytyy joogatiili tai -vyö, niin ota myös ne ihmeessä mukaan.

Ikiliikkujat Varttuneemman väen lihaskuntoa, liikkuvuutta ja tasapainoa ylläpitävä tunti unohtamatta venyttelyä. Tunnilla tehdään helppoja tehokkaita liikkeitä hyvinvointia tukien. Ei sisällä vaikeita askelsarjoja, juoksua tai hyppyjä. Keholle tärkeää huolenpitoa lempein liikkein. Tehdään yhdessä ilolla. ”Totista touhua” hymyssä suin oman kunnon mukaan.

Jooga 90 min  Jooga on itsehoito- ja itsekasvatusmenetelmä, jonka perustana ovat keskittyneesti tehtävät harjoitukset, tietoinen rentoutuminen, luonnollinen hengitys ja sisäisen hiljaisuuden kokeminen. Asanoita tehdään omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen. Rennot, joustavat vaatteet ja alusta mukaan. Sopii kaikille, myös aloittelijoille, iästä ja kunnosta riippumatta. Joogatunnit ovat mahdollisesti tauolla joulu-tammikuun ohjaajan matkan takia.

Kehonhuolto:  Helppo ja lempeä hyvänolon tunti, joka sopii kaikille. Tunti sisältää rauhallista liikkuvuusharjoittelua, lihaskuntoa sekä perinteistä venyttelyä. Tärkeää on myös rentoutuminen, tunnilla soitetaan rauhallista musiikkia. Mukaan alusta ja lämmin vaate, jonka saa loppurentoutuksessa päälle. Tule ja koe miten saat lisättyä liikkuvuuttasi koko kehossa. Kehonhuollosta on helppo aloittaa liikunnan harrastaminen ja aktiiviliikkujalla se toimii erinomaisesti palauttavana harjoitteena. 

Kimppakävely kaikille Lähde hakemaan hyvää oloa iloisessa seurassa. Kävellään noin tunnin lenkki kauniissa Naantalin maisemissa. Voit hyvin napata vaikka sauvat mukaan. Lähtö Naantalin Kylpylän edustalta. Tämä tunti ei vaadi ilmoittautumista, eikä Naantalin Voimistelijoiden jäsenyyttä. Kimppakävely on ilmainen, riittää kun tulet paikalle. Yhteistyössä Naantalin kaupungin kanssa.

Pilates &liikkuvuus kehonhuoltotunti koostuu rauhallisista keskivartalon syviä lihaksia ja tasapainoa kehittävistä pilatesliikkeistä sekä liikkuvuutta edistävistä aktiivisista venytyksistä FasciaMethod-kehonhuoltomenetelmää käyttäen. Tunti päättyy rentouttavaan fasciapallohierontaan (omia palloja ei tarvita). Tunti sopii kaikille, sillä liikkeet ovat kokonaisvaltaisia ja ne tehdään kukin oman liikelaajuuden mukaan. Tunnin kesto n.50-55 min.

Sohvaperunat tunnilla teet juuri sen mitä itse jaksat. Tärkeintä on, että lähdet liikkeelle ja saavut paikalle. Tutustutaan lempeästi erilaisiin liikuntajuttuihin ja välineisiin. Liikkeet ei sisällä askelkuvioita, hyppyjä eikä pomppuja. Tälle tunnille voit hyvin tulla vaikka edellisestä liikuntakerrasta on vuosia. Tunnilla edetään rauhallisesti ja tehdään mukavan rennolla otteella hyvässä porukassa. Oikeaoppisen hengityksen sijaan pidetään tavoitteena ylipäätään hengittää koko treenin ajan. Herätellään vähän kehoa liikkeelle, pientä lihaskuntoa unohtamatta. Tästä on hyvä aloittaa ja myöhemmin voi siirtyä seuramme muille tunneille. Yhteistyössä Naantalin kaupungin kanssa, alennettu hinta, vain seuran jäsenmaksu (20€). Ei sisällä osallistumisia seuran muille tunneille.

Tuolijumppa on tarkoitettu matalan kynnyksen tunniksi. Jumpassa tehdään yksinkertaisia, mutta tehokkaita liikkeitä, jotka vahvistavat lihasvoimaa, lisäävät kehon liikkuvuutta ja parantavat tasapainoa. Liikkeet tehdään joko istuen tai seisten tuolista tukea ottaen, toisinaan myös käyttäen välineenä esimerkiksi palloa tai kuminauhaa. Tuolijumppa sopii aloittelijoille ja vähän liikkuneille. Tuntia elävöittää musiikki!TEHO JA KUNTO -TUNNIT

Aamujumppa on helppo ja hauska hyvän olon tunti, jolla kireydet saavat kyytiä.  Tunnilla tehtävät harjoitteet lisäävät lihastasapainoa ja parantavat ryhtiä, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Alkulämmittelyn jälkeen tehdään tasapaino-, liikkuvuus- ja syviä lihaksia aktivoivia sekä vahvistavia harjoitteita ja lopuksi venytellään.  Tunti sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin liikkujalle. Tunti sisältää jonkin verran helppoja askelsarjoja ja halutessaan myös hyppyjä. Tule kokeilemaan, saatat jäädä koukkuun!

Circuit -tunti on tehokas rasvanpolttotreeni, jossa vuorottelevat nopealla tempolla tehtävät lihaskuntoliikkeet ja sykkeennosto-osiot, jotka koostuvat pääasiallisesti erilaisista hypyistä. Tunnilla hyödynnetään erilaisia välineitä sekä kehon omaa painoa. Erinomainen tunti kunnonkohottajille ja myös miehille. Tunti toteutetaan kiertoharjoitteluna.

Easystep Hauskoja ja helppoja penkkiaskellussarjoja! Sisältää lihaskunto-osuuden ja loppuvenyttelyn.

Finnhits (on aamujumpan iltatunti): Helppo ja hauska hyvän olon tunti, jolla kireydet saavat kyytiä suomalaisen musiikin siivittämänä. Tunnilla tehtävät harjoitteet lisäävät lihastasapainoa ja parantavat ryhtiä, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Alkulämmittelyn jälkeen tehdään tasapaino-, liikkuvuus- ja syviä lihaksia aktivoivia sekä vahvistavia harjoitteita ja loppuun pienet venytykset. Tunti sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin liikkujalle (tehoja voit säädellä oman mielesi mukaan, erilaisia vaihtoehtoja löytyy). Tunti sisältää jonkin verran helppoja askelsarjoja ja halutessaan myös hyppyjä. Tule kokeilemaan, saatat jäädä koukkuun!

Intervallibody tunnilla alkulämmittelyn jälkeen tehdään pääsääntöisesti aikaa vasten monipuolisia intervalliharjoitteita. Käytössä on mm. paino-/voimatangot, käsipainot, kuminauhat, kepit. Sinun ei tarvitse miettiä askelkuvioita eikä musiikin rytmejä lainkaan. Tarkoitus on nostattaa sykkeitä ja herätellä kroppa näin tehokkaaseen treeniin. Välillä taas liikkeessä keskitytään rauhallisella tahdilla tehtäviin syvien lihasten vahvistamiseen. Tunti sisältää jonkin verran hyppyjä ja kovatehoistatreeniä, mutta halutessa niihin löydetään vaihtoehtoliikkeitä.

Kahvakuula tunnilla tehdään selkeitä, tehokkaita ja yksinkertaisia kuulapattereita. Toki välillä muokataan ja tehdään yhdistelmäliikkeitä, mutta aina löytyy vaihtoehtoliikkeitä, joten tällä tunnilla voi aloittelijat ja useamman vuoden kuulailijat olla yhdessä. Kahvakuulaharjoittelu sopii kaikille, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Kuulan aloituspaino riippuu lähtötasosta ja taustasta. Naisilla yleisin aloituspaino on 4–8 kiloa ja miehillä 8–12 kiloa. Kahvakuulalla tehdään mm. heilautuksia, nostoja, työntöjä. Kahvakuula edistää kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä lisää voimaa. Tunnilla käytetään omaa kuulaa (seuralla muutamia lainakuulia).

Kiinteytys Lihaskuntopainotteinen tunti, jossa alkuun lämmitellään helpon askellussarjan myötä. Tämän jälkeen käydään läpi kehon eri lihasryhmiä tehokkailla lihaskuntoliikkeillä. Lihaskuntoliikkeitä tehdään kehon omaa painoa käyttäen. Tunti päättyy loppuvenyttelyihin. Tunti ei sisällä hyppyjä. Tule rohkeasti mukaan!

Kuntonyrkkeily sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Tunti alkaa alkuverryttelyllä. Tämän jälkeen opetellaan kuntonyrkkeilyn tekniikkaa.  Sitten vuorossa on kiertoharjoittelua, jossa parannetaan sekä tekniikkaa, että lihaskuntoa. Lopuksi vielä venytellään. Kuntonyrkkeily on mukava tapa poistaa stressiä ja parantaa omaa hyvinvointia. Seuralla on jonkin verran lainahanskoja, joilla pääsee alkuun ja tutustumaan kuntonyrkkeilyyn. Lajista innostuneille suosittelemme omia hanskoja. Tervetuloa! Kuntonyrkkeilytunnit ovat mahdollisesti tauolla (24.10-21.11.) ohjaajan matkan takia.

Miesten pelitunnilla pääset kuntoilemaan pelailujen merkeissä. Tunnilla pelataan eri pallopelejä ryhmän toiveiden mukaan. Lisäksi treeni sisältää lihaskuntoliikkeitä ja näin saadaan koko kroppa kunnolla töihin. Tule laittamaan pelit käyntiin ja kroppa liikkeelle!

Painotankojumppa on tehokas tunti, joka sopii sekä aloittelijoille että haastetta haluaville. Käytössä voimatangot.  Tunnilla lämmitellään, tehdään lihaskuntosarjoja ja liikutaan aerobisesti. Käydään monipuolisesti eri lihasryhmiä läpi ja lopuksi venytellään kevyesti.

Powercircuit on tehokas treeni koko keholle. Tunti toteutetaan kiertoharjoitteluna kuntosalilaitteita hyödyntäen ja lisäksi osa liikkeistä tehdään ”oman kehon painoilla”.

Reisi-vatsa-peppu

Tällä tunnilla tehdään eri tyyleillä lihaskuntopainotteista jumppatreeniä, jossa erityisesti otetaan huomioon reisi-, vatsa- ja pakaranseudun lihakset. 

Tunnin rakenne vaihtelee ohjaajna mukaan:

Tehokasta, toiminnallista keskivartalojumppaa - Henna

Lihaskuntopainoitteinen tunti, joka sopii sekä aloittelevalle liikkujalle että kokeneelle jumppaajalle. Tunti ei sisällä vaikeita askelsarjoja ja liikkeistä on mahdollisuus valita kevyemmän ja haastavamman version välillä. Tunnilla on tarkoitus saada hiki virtaamaan rennolla meiningillä - Tiina

Helppoja, selkeitä ja tehokkaita perusliikkeitä circuit tyyppisen kiertoharjoittelun muodossa -Pentti

Step (tunti tatamisalissa)

Tunnilla tehdään askellussarjaa step-laudalla. Alkulämmittelyn jälkeen koreografiassa edetään asteittain, lopuksi lyhyt tehokas lihaskunto-osio kohderyhmää vaihdellen eri tuntien välillä.

Tule rohkeasti mukaan!

Tunnin alussa laudat haetaan Maijamäen liikuntahallilta ja tunnin päätyttyä jokainen palauttaa oman laudan takaisin liikuntahallin varastoon.

Toiminnallinen kuntopiiri Tunti alkaa koko kehon lämmittelyllä, jonka päälle tehdään reilun puolen tunnin mittainen treeni kiertoharjoitteluna, 9 - 12 erilaista lihaskuntoliikettä, jotka suoritetaan ilman taukoja, kierrosten välissä on n.2 minuutin tauko. Täysiä kierroksia tehdään 3 - 4. Tunti keskittyy lihaskunnon ja -kestävyyden parantamiseen ja joka tunti käydään läpi jokainen lihasryhmä - yläkroppa, keskivartalo sekä alakroppa. Tunnilla teet liikkeet omaan tahtiin ja omalla tasolla - treeni on juuri niin haastava minkä siitä tekee ja jokainen - kuntotasosta riippumatta - saa treenistä itselleen juuri sopivan version - joka kerta! Treenin päälle on noin viidentoista minuutin jäähdyttely/kehonhuolto, jonka aikana venytään ja avataan kireyksiä. Tunti sopii siis ihan kaikille - miehille, naisille, nuorille, vanhoille, aloitteleville, konkareille! 

Toiminnallinen treeni Toiminnallinen tunti koostuu lyhyestä lämmittelystä ja noin puolen tunnin treenistä. Treenissä yhdistyy liikkuvuus- lihaskunto- ja sykeharjoittelu - treenit ovat hauskoja ja monipuolisia ja tehdään pääosin kehon painolla joillakin välineillä höystettynä. Tunnin tarkoitus on saada meistä jokaisesta arkivahvoja! Tunnilla ei ole askelsarjoja eikä monimutkaisia liikkeitä - harjoittelu on yksinkertaista, tehokasta ja kokonaisvaltaista - joka tunnilla käydään kaikki lihasryhmät läpi. Tämä tunti sopii kaikille!

Ulkotreeni Kaiken ikäisille avoimet ulkotreenit. Ulkotreenit aloitetaan alkulämmittelyllä, jonka jälkeen vaihteleva treeniosuus koko keholle. Liikkeitä tehdään kehonpainolla sekä välillä hyödynnetään mm. kuminauhoja tehostamaan treeniä. Treenipaikka vaihtuu kolmen kerran sykleissä. Treenejä pidetään mm. kuntoportailla, ulkoliikunta laitteilla ja eri ulkoilualueilla. Vaihtoehtoja löytyy jokaiseen liikkeeseen.  Tunti päättyy verryttelyyn. 

Tunnit pidetään sään salliessa aina ulkona. Mikäli muutoksia tulee treenipäivän aikana (treenipaikan tai tunnin siirtymisestä sisätiloihin (suopellon koulu), niin ilmoittautuneille lähetetään sähköpostia pari tuntia ennen treenin alkua. 

Tule kohottamaan kuntoasi ja mieltäsi ulkoilemalla. 

Tuntikuvauksiin päivitetään alustavaa suunnitelmaa kauden edetessä. Tunnit alkavat kuminauhatreenillä Suopellon ulkoilualueella, kokoontuminen Suopellon koulun parkkipaikalla. (1.9, 8.9. ja 15.9.)

22.9, 29.9. ja 6.10. on vuorossa Ruonan kuntoportaat, kokoontuminen kunoportailla.

13.10, 20.10. ja 27.10 on vuorossa treeni Maijamäen koulun pihalla


TANSSITUNNIT

Discodance

Discotanssi on vauhdikas ja energinen tanssilaji, joka muistuttaa luonteeltaan aerobicia. Askelsarjoihin yhdistyvät voimakkaat käsien liikkeet ja pyöritykset, mutta myös naiselliset poseeraukset ja rytmiikan vaihtelu kuuluvat lajiin. Myös näyttävät hypyt, jalanheitot ja piruetit ovat osa discotanssia, mutta tällä tunnilla keskitytään nostattamaan sykettä pääasiassa tanssikuvioihin keskittyvän koreografian kautta! Aiempaa kokemusta lajista ei tarvita, sillä tunnit luodaan osallistujien taitotason mukaan erilaisia variaatioita tason mukaan tarjoten. Tunnin alussa lämmitellään sykettä tanssillisesti nostaen sekä liikkuvuutta ja lihasvoimaa vaativia liikkeitä yhdistellen. Tunnilla askelsarjoja ja käsiliikkeitä harjoitellaan ensin pieninä kokonaisuuksina erikseen, minkä jälkeen tunnin lopussa niitä yhdistellään koreografiassa. 

Tunnit ohjaa kaksin kertainen Disco Dancen maailmanmestari Saima Kokkonen. 17 vuoden discotanssiuran lisäksi tanssitaustaa häneltä löytyy useista eri tanssilajeista mm. Showtanssista ja baletista. Syventävää näkökulmaa valmennukseen on tuonut Fysioterapeutin tutkinto, minkä Saima suoritti valmiiksi vuonna 2021. 

Discodance tunnit pidetään aina parillisilla viikoilla. Mahdolliset muutokset näkyvät avoinna24 palvelussa. Ensimmäinen tunti on 8.9.

Bailadance 

Tanssia rakastavan todellinen hyvän fiiliksen ja energian tanssillinen ryhmäliikuntatunti! Mukaansatempaavalla tunnilla yhdistyvät niin monipuoliset rytmit, hauskanpito, kuntoilu kuin helpot koreografiat - hyvää tanssiseuraa unohtamatta. Lantion pyöritys takuu. Lopussa tanssijan kehon huolto -osio. Ole oman elämäsi tähti - lämpimästi tervetuloa tanssin pyörteisiin! 

Lavis® on helppo, hauska ja hikinen tanssijumppatunti, jota tanssitaan yksin pääasiassa suomalaisen tanssimusiikin tahtiin. Aiempaa kokemusta ei tarvita, vaan tunnilla opitaan helppoja perustanssiaskelia mm. valssin, humpan, tangon ja jenkan tahtiin. Jokaista tanssilajia tanssitaan aina kaksi peräkkäin kuten lavatansseissa. Jokainen saa tanssia ja fiilistellä tyylillään oman toimintakyvyn mukaan. Musiikin mukaan liikkuminen on hyvää treeniä aivoille, koordinaatiolle ja tasapainolle. Varusteeksi tarvitset sisäkengät ja juomapullon.