Tuntikuvaukset 2020-2021

Lasten ja nuorten harrastetunnit:

Harrastetunnit sisältävät monipuolisia harjoitteita, jotka kehittävät niin kuntotekijöitä kuin motorisia perustaitoja. Lasten ja nuorten harrastetunnit antavat hyvän pohjan myös muiden urheilulajien harrastamiseen.


Cheerleading 6-7v, 7-9 v, 10-12v. ja 12-14 v. Tunnit koostuvat cheerleadingille ominaisista nostoista eli stunteista, akrobatiasta, venyttelystä, hypyistä ja lihaskunnosta. Tunneilla tärkeintä on uusien taitojen ja temppujen opetteleminen unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden tuomat vaatimukset. Tervetulleita ovat niin aloittelijat kuin jo lajia aikaisemmin harrastaneet. Taitojesi karttuessa on cheerleadingissä on mahdollista edetä jatkoryhmään ja sitä kautta valmennusryhmiin, mikäli ryhmissä on tilaa uusille harrastelijoille.

Cheerleading jatkoryhmä, yli 9 vuotiaat Cheerleading jatkoryhmä on tarkoitettu kaikille yli 9 vuotiaille, jo aikaisemmin cheerleadingiä harrastaneille. Ryhmässä treenataan vaativamman tason stuntteja eli nostoja, akrobatiaa, liikkuvuutta, hyppyjä, lihaskuntoa ja ryhmässä toimimista. Taitojesi karttuessa jatkoryhmästä on mahdollista edetä taitoryhmiin, mikäli ryhmissä on tilaa uusille harrastelijoille.

Freegym 9-13 v. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta, sitä voi tehdä yksin tai yhdessä. Sopii hyvin pojille ja tytöille.

Junnuboxing on 10-15 vuotiaille tytöille ja pojille suunnattu tunti. Tunti sisältää alkulämmittelyn, nyrkkeilytekniikkaa, välineharjoituksia, lihasjumppaa ja lopuksi venyttelyt/ravistelut. Junnuboxing on hauskaa liikuntaa nyrkkeilyn perusteita treenaillen. Tällä tunnilla kehität koordinaatioita ja oman kehon tuntemusta. Samalla opit keskittymään ja toimimaan oma-aloitteisesti niin ryhmässä kuin yksin.

Nassikkapaini 5-7 v. on luvallista kamppailua, puristamista, puristetuksi tulemista, toisen koskettamista, tasapainoilua ja koordinaation kehittämistä. Se vastaa lapsen luontaisen tarpeeseen kehittää voimiaan ja taitojaan sekä kehittyä erilaisten ponnisteluja kautta. Leikkimieleisten painiharjoitteiden lisäksi nassikkapainitunnilla liikutaan monipuolisesti kehittäen mm. ketteryyttä ja tasapainoa. 

Ninjagym 6-8 v. Suuren suosion saanut Freegym on saanut pikkusisaruksekseen Ninjagymin. Ninjagym pohjautuu Freegymiin, jossa yhdistyy voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Sopii hyvin pojille ja tytöille.

Nuorten toiminnallinen treeni yli 13v. jossa harjoitetaan kehoa kokonaisvaltaisesti omalla kehonpainolla. Lihaskunnon lisäksi tunnilla haastetaan mm. kehon motoriikkaa ja tasapainoa. Ei sisällä musiikin tahdissa tehtäviä askelsarjoja. Harjoitus sisältää aina alkulämmittelyn sekä loppuvenyttelyn.

Pallomix 5-8v. Tunneilla tutustutaan erilaisten palloleikkien kautta liikunnan iloihin. Turvallisten toistuvien leikkien kautta liikkuminen tulee tutuksi ja motoriset taidot kehittyvät. Tunnit sopivat sekä tytöille, että pojille. 

Sporttimix 4-5v. ja 6-7v. Monipuolinen ja vauhdikas tunti, joka sopii niin tytöille kuin pojille. Tunnilla kehitetään lapsen motorisia taitoja eri pelien ja leikkien avulla. Sporttimix luo hyvän pohjan monelle eri lajille. Tule mukaan vauhdikkaalle tunnille!

Taitavat Tenavat 5-6v. on ryhmäliikuntatuokio, joka sisältää leikkejä, pelejä sekä leikkimielisiä kisailuja.  Leikit ja pelit on suunniteltu siten, että ne tukevat tunnin teemaa ja harjoitelemme tasapaino -, liikkumis-, ja välineiden käsittelytaitoja. Liikuntatuokioihin sisältyy myös perusliikuntataitojen harjoittelu kuten kuperkeikat, kärrynpyörät ja erilaiset hypyt.

TreeniMix 9-14v. on koululaisten ja nuorten oma tunti. Tunti sopii hyvin niille, jotka eivät ole löytäneet itselle sopivaa lajia jonka parissa harjoitella useasti viikossa tai vaihtoehtoisesti niille, jotka haluavat lisätreeniä toisen lajin rinnalle. Tarkoitus on pitää hauskaa ja löytää liikkumisesta LIIKUNNANILO! Tunneilla on mukana Voimisteluliiton Ropeskipping, hyppynarulla hyppimistä yksin, pareittain ja ryhmässä eripituisia hyppiksiä käyttäen. Lisäksi välillä erilaisia treeniratoja ja temppuilua, sekä nuorille soveltuvaa toiminnallista treeniä.

Voimistelukoulu 4-5 v. Voimistelukouluryhmässä opetellaan perusliikuntataitoja liikkuen ja leikkien. Tunnilla käytetään musiikkia liikkeen tueksi. Tunnille ovat tervetulleita kaikki 4-5-vuotiaat tytöt ja pojat.

Voimistelukoulu 6-7 v. Voimistelukouluryhmässä opetellaan voimistelun perustaitoja yhdessä liikkuen ja leikkien. Harjoittelu on monipuolista perusliikuntataitojen kehittämistä. Ryhmässä harjoiteltavat taidot ovat hyvä pohja esimerkiksi joukkuevoimisteluharrastukselle. Ryhmä on tarkoitettu 6-7 –vuotiaille.


Lasten ja nuorten tanssilliset tunnit:

Kun musiikki vie täysin mukanaan, on liikettä mahdoton pysäyttää. Tanssi on parhaimmillaan huikea flow-tila, jossa kuin huomaamatta tulee opittua uusia taitoja ja kohotettua kuntoa. Seura tarjoaa eri tanssityylejä laidasta laitaan hauskaa pitäen ja uudesta inspiroituen.Break Dance 6-9v. ja yli 9. BreakDance on New Yorkin kaduilla syntynyt tanssityyli, joka on syntynyt 70-luvun alun New Yorkin Bronxissa. Breikin siivittämänä syntyi kokonainen hip hop kulttuuri. 

Breikin erottaa muista tyyleistä asenne, akrobaattiset liikkeet ja erityisesti lattia tasossa tanssiminen. Tunnilla tutustutaan breikin perusliikkeisiin ja harjoitellaan mukaansatempaavan musiikin tahtiin erilaisia temppuja ja liikesarjoja. Tunnilla hyödynnetään ja kehitetään vahvasti tanssijoiden rytmiikkaa, kehon voimaa, liikkuvuutta, motoriikkaa sekä omaa luovuutta.


Dancemix 10-12 v. Tunti on suunnattu tanssista kiinnostuneille lapsille. Tavoitteena on kehittää motoriikkaa ja valmentaa lasta erilaisiin tanssitekniikoihin. Tanssitunneilla tutustutaan eri tanssilajeihin (esim. jive, samba, cha cha, hip hop) ja kehitetään peruskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja luovuutta. Tunneilla tehdään tanssisarjoja, ja lapset saavat myös itse osallistua tanssisommitelmien suunnitteluun. Tavoitteena on kehittää rytmitaitoja ja ilmaisullisuutta. Perustana tunneilla on positiivinen ja hyväksyvä ilmapiiri sekä tanssin riemu.

Kids' Dance 7-9 v. Tunti on suunnattu tanssista innostuneille lapsille. Tunneilla tutustutaan eri tanssien alkeisiin sekä kehitetään motoriikkaa, liikkuvuutta ja luovuutta tanssiliikunnan avulla. Tavoitteena on hyödyntää monipuolisesti musiikin eri elementtejä, rytmisyyttä ja ilmaisullisuutta. Tuntien päätavoitteena on tuottaa lapsille iloa tanssiliikunnasta ja auttaa heitä oman kehon tuntemuksessa ja hallinnassa. Lähtökohtana tunneilla on lapsikeskeisyys, leikinomaisuus ja tanssin ilo.

Tanssimix 4-5 v. ja 5-6v. Tanssitunti, jossa mukaillaan tanssituntien rakennetta sisältäen alkulämmittelytanssin, erilaisia askel- ja hyppyharjoitteita kuin myös lopputanssin. Tanssimix on yhdistelmä show -ja jazztanssilejaja kehittäen kehonhallintaa, ryhtiä ja musiikin rytmin kuuntelua. Tunti sisältää myös aina pienen osion, jossa tutustutaan klassiseen musiikkiin harjoittaen baletin perusliikkeitä.  Tanssimix tunnin tavoitteena on antaa liikkumisen, musiikin ja rytmin tuottamia tanssillisia elämyksiä ja iloa!

Tanssimix jatko 7-10v.  Tanssimisesta, musiikista ja rytmistä innostuneiden tanssitunti! Tanssimix on sekoitus vauhdikkaita show/jazz-tanssivaikutteisia sarjoja ja sisältää aina balettituokion, jossa harjoitellaan klassisen baletin alkeita. Tunteihin sisältyy myös luovuutta ja askel-/ hyppyharjoitteita. Tanssitunnin tavoitteena on kehittää rytmitajua, tasapainoa, oman kehon tuntemusta ja sen kannattelua ryhdikkäästi. Tärkeintä kuitenkin on iloita omasta liikkumisesta ja tanssin tunteesta! Tämä ryhmä on tanssinut yhdessä jo parisen vuotta, ja ryhmässä on muutamia paikkoja vapaana jo tanssia harrastaneille lapsille.


Lasten ja nuorten telinevoimistelu:

Lasten ja nuorten telinevoimistelutunnit kehittävät liikuntataitoja monipuolisesti. Telineillä temppuillessa kehittyvät niin kehonhallinta, koordinaatio kuin voimaominaisuudet. Lisäksi telinevoimistelu lisää lasten liikkuvuus- ja tasapainotaitoja. 


Telinevoimistelu 4v, 5v ja 6 v. Tunneilla harjoitellaan telinevoimistelun perustaitoja leikkien ja kokeillen. Lapsi pääsee harjoittelemaan uusia taitoja jokaisella tunnilla usealla eri telineellä ohjaajan opastuksella. Tunnit sopivat tytöille ja pojille.

Telinevoimistelu 7-9 v. ja 10-13 v. Tunneilla tutustutaan eri telineisiin ja harjoitellaan telinevoimistelun alkeita ja perusasioita. Telinevoimistelu on jännittävä ja vauhdikas laji, joka kehittää voimaa, notkeutta, liikkuvuutta, keskittymiskykyä, koordinaatiokykyä sekä rohkeutta. Tunneilla kaikilla on hauskaa, ja jokainen lapsi saa alusta alkaen yksilöllistä ja huolellista ohjausta oman taitotasonsa mukaisesti. Taitojesi karttuessa ryhmästä on mahdollista edetä taitoryhmiin, mikäli taitoryhmissä on tilaa uusille harrastelijoille.

Telinevoimistelu jatko 5-7v. ja 8-12v. on tarkoitettu telinevoimistelua jo aikaisemmin harrastaneille. Ryhmiin osallistuvat sitoutuvat harjoittelemaan 2 x viikossa ja harjoittelu on tavoitteellisempaa kuin kerran viikossa harrastavilla. Jatkoryhmien lisämaksu on 20€ / lukukausi. 

Telinevoimistelu jatko yli 12v. ryhmä on tarkoitettu telinevoimistelua jo aikaisemmin harrastaneille. Harjoitukset ovat kerran viikossa.Perheliikunta:

Perheen yhteinen voimisteluharrastus on hauskaa yhdessäoloa – liikkumisen riemua arjen lomassa. Perheliikuntatunnit antavat myös ideoita ja virikkeitä perheen arkiliikuntaan ja parhaimmillaan johdattavat lapset jo pienestä pitäen liikunnalliseen elämäntapaan. Isä-lapsi spelit Tunneilla pääset isän (miksei kummin, sedän tai enon) kanssa vauhdikkaaseen menoon. Eri lajiharjoitteita tehdään monipuolisesti eri välineitä apuna käyttäen, pientä kisailuhenkeä unohtamatta. Tunti on suunnattattu noin 3-7 vuotiaille yhdesä oman aikuisen kanssa.

Muksutemmellys 3-4 v. Tuntien tavoitteena on oman aikuisen kanssa koettu liikunnan ilo! Tunneilla opetellaan pelien ja leikkien avulla toimimaan ryhmässä ja harjoitellaan erilaisia taitoja erilaisten välineiden kanssa ja ilman. Tunti on tarkoitettu 3-4-vuotiaille tytöille ja pojille ja heidän isälleen, äidilleen, kummilleen tai mummilleen. Välillä myös touhutaan temppuradan maailmassa, jolloin jokainen pääsee tekemään ikätasolle sopivia juttuja kehittäen samalla lapsen motorisia taitoja.

Perheliikkis 3-5 v. Tunnilla harjoitellaan perus liikkumistaitoja yhdessä vanhemman tai vanhempien kanssa. Harjoitellaan yhdessä ryhmässä toimimista ja uusia leikkejä ja sääntöjen noudattamista. Luodaan yhdessä turvallinen ympäristö niin jokainen lapsi saa rauhassa harjoittella uusia temppuja ja saavat heti esitellä taidot vanhemmille. Tunti sopii kaikille.

Taaperotemmellys 1-2 v. ja Tenavatemmellys 2-3 v. Tunneilla aikuinen pääsee liikkumaan yhdessä lapsen kanssa pääsääntöisesti temppuradan merkeissä. Jokainen pääsee touhuamaan ja temppuilemaan ikätasolle sopivia juttuja kehittäen samalla lapsen motorisia taitoja. Tunneilla on mukana tuttuja lorutuksia ja laululeikkejä. Kaikki liikkeet ja temput tehdään kunkin vanhempi-lapsiparin omin ehdoin. Tunneilla lapsen kanssa voi olla mukana isä, äiti, mummi, kummi tai kuka tahansa lapselle tärkeä aikuinen. Tule pitämään hauskaa ja löytämään liikunnan riemu!

Telinetemmellys 3-6 v. Tunti on tarkoitettu 3-6 vuotiaille sekä tytöille että pojille yhdessä aikusen kanssa. Aikuisena voi toimia kuka tahansa lapselle tärkeä henkilö. Sopii niin aloittelijalle kuin myös kokeneemmallekin, sillä tunnin harjoitteita voi soveltaa taitotason mukaan helposta haastavaan. Tunnilla harjoitellaan monia erilaisia telinevoimisteluliikkeitä pääsääntöisesti permannolla, rekillä, penkillä ja hypyssä. Myös muut kuten renkaat, köydet ja puolapuut tulevat tutuiksi. Temppuratakertoja on myös säännöllisesti, jolloin lapsi voi näyttää jo oppimiaan taitoja tai kokeilla jotain aivan uutta.

Vauvajumppa n. 3-12 kk (kurssimuotoinen) Vauvajumppa on sekoitus jumppaa vauvalle sekä äidille (miksei isällekin). Tunneilla lorutellaan, keinutellaan, silitellään ja ollaan lähekkäin oman pienokaisen kanssa. Tunnilla nautitaan koko ajan vuorovaikutteisesti yhdessä oman vauvan ja muun ryhmän kanssa erilaisista yhteisistä touhuista, välillä vanhemman oma pieni jumppaosuus ja välillä vauvan omat ”temppuosiot”. Kaikki liikkeet ja temput tehdään kunkin vanhempi-lapsiparin omin ehdoin, tämän vuoksi suositusikä aloittamiselle on n. 3 kk, kun vauva osaa jo kannatella päätään. Ota mukaan alusta/huopa vauvalle sekä itselle rento liikuntavarustus. Tunnin jälkeen on mahdollista syöttää pienokainen ja syödä itsekin pieni välipala. Tule mukaan liikkumaan oman pienokaisen kanssa ja tapamaan muita samassa tilanteessa olevia äitejä.