TUNTIKUVAUKSET (LASTEN JA NUORTEN HARRASTELIIKUNTA)

Akrobatiaa koululaisille tunti soveltuu niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin harrastajille. Ohjaajana toimii sirkus alan ammattilainen Johanna Kellomäki. Päivitämme tuntikuvausta.

Break Dance 6-9v ja yli 9 BreakDance on New Yorkin kaduilla syntynyt tanssityyli, joka on syntynyt 70-luvun alun New Yorkin Bronxissa. Breikin siivittämänä syntyi kokonainen hip hop kulttuuri. 

Breikin erottaa muista tyyleistä asenne, akrobaattiset liikkeet ja erityisesti lattia tasossa tanssiminen. Tunnilla tutustutaan breikin perusliikkeisiin ja harjoitellaan mukaansatempaavan musiikin tahtiin erilaisia temppuja ja liikesarjoja. Tunnilla hyödynnetään ja kehitetään vahvasti tanssijoiden rytmiikkaa, kehon voimaa, liikkuvuutta, motoriikkaa sekä omaa luovuutta.

Cheerleading alkeet 6-8v ja 9-12v Tunnit koostuvat cheerleadingille ominaisista nostoista eli stunteista, akrobatiasta, venyttelystä, hypyistä ja lihaskunnosta. Tunneilla tärkeintä on uusien taitojen ja temppujen opetteleminen unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden tuomat vaatimukset. Tervetulleita ovat niin aloittelijat kuin jo lajia aikaisemmin harrastaneet. Taitojesi karttuessa on cheerleadingissä mahdollista edetä valmennusryhmään ja sitä kautta kilparyhmään, mikäli ryhmissä on tilaa uusille harrastelijoille.

Commercial dance 10-15v -tunneilla yhdistellään vauhdikkaasti eri tanssilajeja ja tehdään erilaisia tanssisarjoja musiikkivideoiden ja artistien live-esiintymisten tyyliin. Tunneilla pääpaino on esiintymistaidon kehittämisessä sekä koreografioissa tanssin perustekniikan kehittyessä tanssimisen ohessa. Commercial dance sopii loistavasti myös aloittelijoille. Tunnille voi ottaa mukaan sisälenkkarit. Commercial-tunnilla tehtävät harjoitteet ja koreografiat perustuvat opettajan tanssityyliin, sillä commercial ei varsinaisesti ole oma erillinen tanssilajinsa, jolla olisi oma lajitekniikkansa. Tanssinkentällä sanana commercial, kaupallinen, kuvastaa usein tarkkaa ja eriteltyä liikekieltä ja vahvaa esiintyvää asennetta. Commercial-tunneilla tehtävät sarjat saattavat ottaa vaikutteita eri katu- tai klubitanssilajeista (hiphop, dancehall, voguing jne.).

Dance4Fun 6-8v ja 8-10v on monipuolinen tanssiharrastus, jossa liikkeet maustetaan eri tanssityylein. Tunneilla tanssi yhdistää luovuuden, motoriikan ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelun sekä kehitetään peruskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja luovuutta. Perustana tunneilla on positiivinen ja hyväksyvä ilmapiiri sekä tanssin riemu.

Freestyle Pom 9-12v laji tunnetaan entiseltä nimeltä cheertanssi. Freestyle Pom on nopeatahtinen joukkuelaji jonka näkyvin osa on cheerleadingistä tutut huiskat eli pomit. Ohjelma sisältää mm. nopeatempoisia  hyppyjä, tanssitekniikkaa ja venyvyysliikkeitä, joita kaikkia opetellaan hauskan liikunnan ja leikkien avulla   Ensimmäinen joukkueemme aloittaa toiminnan syksyllä 2021, tähtäimenä esiintymiset seuran näytöksissä sekä osallistuminen matalan kynnyksen kilpailuihin. Innostuksen kasvaessa tavoitteeksi voidaan ottaa kilpaileminen valtakunnallisissa kilpailuissa. Rocking Starz on seuramme ensimmäinen  freestyle pom joukkue ja se on tarkoitettu 2009-2012 syntyneille harrastajille. 

Freegym 9-13v Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta, sitä voi tehdä yksin tai yhdessä. Sopii hyvin pojille ja tytöille.

Lasten Sportti 6-7v Monipuolinen ja vauhdikas tunti, joka sopii niin tytöille kuin pojille. Tunnilla kehitetään lapsen motorisia taitoja eri pelien ja leikkien avulla. Tunti luo hyvän pohjan monelle eri lajille. Tule mukaan vauhdikkaalle tunnille!

Ninjagym 5-7v ja 6-8v Suuren suosion saanut Freegym on saanut pikkusisaruksekseen Ninjagymin. Ninjagym pohjautuu Freegymiin, jossa yhdistyy voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Sopii hyvin pojille ja tytöille.

Ninjagym moto 4-7v tunti on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville lapsille, joilla on esim. haasteita motoriikan kanssa, aistiherkkyyttä tai kokevat arkuutta osallistua vauhdikkaille tunneille. Ninjagym moto -tunnilla jokainen harjoittelee taitojaan omalla tasollaan ja omaan tahtiinsa. Ryhmäkoko on hieman normaalia pienempi. 

Telinevoimistelu 4-5v ja 6 v. Tunneilla harjoitellaan telinevoimistelun perustaitoja leikkien ja kokeillen. Lapsi pääsee harjoittelemaan uusia taitoja jokaisella tunnilla usealla eri telineellä ohjaajan opastuksella. Tunnit sopivat tytöille ja pojille.

Telinevoimistelu 7-9 v. ja 10-13 v. Tunneilla tutustutaan eri telineisiin ja harjoitellaan telinevoimistelun alkeita ja perusasioita. Telinevoimistelu on jännittävä ja vauhdikas laji, joka kehittää voimaa, notkeutta, liikkuvuutta, keskittymiskykyä, koordinaatiokykyä sekä rohkeutta. Tunneilla kaikilla on hauskaa, ja jokainen lapsi saa alusta alkaen yksilöllistä ja huolellista ohjausta oman taitotasonsa mukaisesti. Taitojesi karttuessa ryhmästä on mahdollista edetä taitoryhmiin, mikäli taitoryhmissä on tilaa uusille harrastelijoille.

Telinevoimistelu jatko 5-7v. ja 8-12v. on tarkoitettu telinevoimistelua jo aikaisemmin harrastaneille. Ryhmiin osallistuvat sitoutuvat harjoittelemaan 2 x viikossa ja harjoittelu on tavoitteellisempaa kuin kerran viikossa harrastavilla. Lisämaksullinen tunti.

Telinevoimistelu jatko yli 12v. ryhmä on tarkoitettu telinevoimistelua jo aikaisemmin harrastaneille. Harjoitukset ovat kerran viikossa. Lisämaksullinen tunti.

Voimistelukoulu 4-5v Voimistelukouluryhmässä opetellaan perusliikuntataitoja liikkuen ja leikkien. Tunnilla käytetään musiikkia liikkeen tueksi. Tunnille ovat tervetulleita kaikki 4-5-vuotiaat tytöt ja pojat.

Voimistelukoulu 6-7v Voimistelukouluryhmässä opetellaan voimistelun perustaitoja yhdessä liikkuen ja leikkien. Harjoittelu on monipuolista perusliikuntataitojen kehittämistä. Ryhmässä harjoiteltavat taidot ovat hyvä pohja esimerkiksi joukkuevoimisteluharrastukselle.


Perheliikunta:

Perheen yhteinen voimisteluharrastus on hauskaa yhdessäoloa – liikkumisen riemua arjen lomassa. Perheliikuntatunnit antavat myös ideoita ja virikkeitä perheen arkiliikuntaan ja parhaimmillaan johdattavat lapset jo pienestä pitäen liikunnalliseen elämäntapaan. 


Isä-lapsi spelit Tunneilla pääset isän (miksei kummin, sedän tai enon) kanssa vauhdikkaaseen menoon. Eri lajiharjoitteita tehdään monipuolisesti eri välineitä apuna käyttäen, pientä kisailuhenkeä unohtamatta. Tunti on suunnattattu noin 3-7 vuotiaille yhdessä oman aikuisen kanssa.

Perhepomppis 3-5 v. Tunnilla harjoitellaan perus liikkumistaitoja yhdessä vanhemman tai vanhempien kanssa. Harjoitellaan yhdessä ryhmässä toimimista ja uusia leikkejä ja sääntöjen noudattamista. Luodaan yhdessä turvallinen ympäristö niin jokainen lapsi saa rauhassa harjoittella uusia temppuja ja saavat heti esitellä taidot vanhemmille. Tunti sopii kaikille.

Taaperotemmellys 1-2 v. tunnilla aikuinen pääsee liikkumaan yhdessä lapsen kanssa. Tunti aloitetaan yleensä temppuradan merkeissä, jossa jokainen pääsee touhuamaan ja temppuilemaan ikätasolle sopivia juttuja kehittäen samalla lapsen motorisia taitoja. Lisäksi mukana on temppuilua, lorutuksia, laululeikkejä ja perusliikuntataitojen harjoittelua leikinomaisesti. Tunneilla lapsen kanssa voi olla mukana isä, äiti, mummi, kummi tai kuka tahansa lapselle tärkeä aikuinen. Tällä tunnilla voi aikuisellekin tulla välillä hiki. Tule pitämään hauskaa ja löytämään liikunnan riemu!

Tenavatemmellys 2-3 v. tunnilla aikuinen pääsee liikkumaan yhdessä lapsen kanssa temppuradan merkeissä. Jokainen pääsee touhuamaan ja temppuilemaan ikätasolle sopivia juttuja kehittäen samalla lapsen motorisia taitoja. Tunneilla on mukana tuttuja lorutuksia ja laululeikkejä. Kaikki liikkeet ja temput tehdään kunkin vanhempi-lapsiparin omin ehdoin. Tunneilla lapsen kanssa voi olla mukana isä, äiti, mummi, kummi tai kuka tahansa lapselle tärkeä aikuinen. Tule pitämään hauskaa ja löytämään liikunnan riemu!

Vauvajumppa n. 3-12 kk (kurssimuotoinen) on sekoitus jumppaa vauvalle sekä äidille (miksei isällekin). Tunneilla lorutellaan, keinutellaan, silitellään ja ollaan lähekkäin oman pienokaisen kanssa. Tunnilla nautitaan koko ajan vuorovaikutteisesti yhdessä oman vauvan ja muun ryhmän kanssa erilaisista yhteisistä touhuista, välillä vanhemman oma pieni jumppaosuus omien voimavarojen mukaan, jonka aikana vauva saa köllötellä matolla tai olla lisäpainona mukana menossa. Välillä taas vauvan omat ”temppuosiot” mm. kuperkeikat ja pyörähdykset. Kaikki liikkeet ja temput tehdään kunkin vanhempi-lapsiparin omin ehdoin, tämän vuoksi suositusikä aloittamiselle on n. 3 kk, kun vauva osaa jo kannatella päätään. Ota mukaan alusta/huopa vauvalle sekä itselle mukava liikuntavarustus. Tunnin jälkeen on mahdollista syöttää pienokainen ja syödä itsekin pieni välipala. Tule mukaan liikkumaan oman pienokaisen kanssa ja tapamaan muita samassa tilanteessa olevia äitejä. Syksyllä 2021 järjestämme kaksi 7x kurssia. Ensimmäinen alkaa heti kauden alussa ma 30.8. Maksu perheliikunnan taksan mukaan: vanhempi maksaa 20€ ja vauva lasten kausimaksun. Mikäli osallistuu vain toiselle kurssille, vauvan hinta on puolet lasten kausimaksusta.