TUNTIKUVAUKSET (LASTEN JA NUORTEN HARRASTELIIKUNTA)

Active Cheer 7-8 v. ja 9-12 v. Tunnit koostuvat cheerleadingille ominaisista nostoista eli stunteista, akrobatiasta, venyttelystä, hypyistä ja lihaskunnosta. Tunneilla tärkeintä on uusien taitojen ja temppujen opetteleminen. Tervetulleita ovat niin aloittelijat kuin jo lajia aikaisemmin harrastaneet. Harjoitukset ovat kerran viikossa. Active Cheer on hyvä väylä aloittaa cheerleading-harrastus ja mahdollisesti jatkaa myöhemmin 2 krt viikossa treenaavaan ryhmään.

Akrobatia koululaisille 7-12 v. Tule mukaan tutustumaan akrobatian saloihin pelien, leikkien ja harjoitusten kautta. Tunneilla lapset pääsevät opettelemaan kaikkea aina kuperkeikoista arabiflikkisarjoihin saakka, oman taitotason mukaan. Tervetulleita ovat siis niin aloittelijat kuin akrobatiaa jo aikaisemmin harrastaneet. Tuntien aikana treenaillaan myös venyttelyä ja tasapainoharjoituksia. Tervetuloa akroilemaan! 

Break Dance yli 7 v. BreakDance on New Yorkin kaduilla syntynyt tanssityyli, joka on syntynyt 70-luvun alun New Yorkin Bronxissa. Breikin siivittämänä syntyi kokonainen hip hop kulttuuri. 

Breikin erottaa muista tyyleistä asenne, akrobaattiset liikkeet ja erityisesti lattia tasossa tanssiminen. Tunnilla tutustutaan breikin perusliikkeisiin ja harjoitellaan mukaansatempaavan musiikin tahtiin erilaisia temppuja ja liikesarjoja. Tunnilla hyödynnetään ja kehitetään vahvasti tanssijoiden rytmiikkaa, kehon voimaa, liikkuvuutta, motoriikkaa sekä omaa luovuutta.

Cheerleading 7-8 v. (to ja la) ja 9-12 v. (ke ja to) Tunnit koostuvat cheerleadingille ominaisista nostoista eli stunteista, akrobatiasta, venyttelystä, hypyistä ja lihaskunnosta. Tunneilla tärkeintä on uusien taitojen ja temppujen opetteleminen. Ryhmät ovat tarkoitettu cheerleadingia jo aikaisemmin harrastaneille. Ryhmiin osallistuvat sitoutuvat harjoittelemaan 2 x viikossa ja harjoittelu on tavoitteellisempaa ja haastavampaa kuin kerran viikossa harrastavilla (Active Cheer ryhmät). Cheerleading ryhmiin otetaan uusia harrastajia mukaan 30.9. saakka. Tämän jälkeen ryhmä saa keskittyä ryhmänä harjoittelemiseen. Uusia harrastajia otetaan taas mukaan kevätkaudella, mikäli ryhmässä on silloin tilaa. Nämä ryhmät voivat halutessaan osallistua harrasteliikunnan Stage-tapahtumaan. Hinta, kaksi kertaa viikossa harjoittelevien mukaan (110 € 2 krt/vko).

Dance4Fun 6-8 v. ja 8-10 v. on monipuolinen tanssiharrastus, jossa liikkeet maustetaan eri tanssityylein. Tunneilla tanssi yhdistää luovuuden, motoriikan ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelun sekä kehitetään peruskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja luovuutta. Perustana tunneilla on positiivinen ja hyväksyvä ilmapiiri sekä tanssin riemu.

Freegym 9-13 v. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta, sitä voi tehdä yksin tai yhdessä. Sopii hyvin pojille ja tytöille.

Joukkuevoimistelu 2015-2016 synt.

Violetta - uusi joukkuevoimistelun valmennusryhmä

Ryhmä on tarkoitettu vuonna 2015 ja 2016 syntyneille. Tunneilla keskitytään joukkuevoimistelun perustaitoihin sekä ominaisuuksiin. Joukkue harjoittelee kaksi kertaa viikossa ja esiintyy alueen Stara-tapahtumissa. Erillinen valmennusmaksu (140€)

JunnuCross 10-15 v. Tunti sopii ihan kaikille lapsille ja nuorille, tunnit sisältävät voimisteluliikkeitä, kehonpainoliikkeitä sekä jonkin verran erilaisilla välineillä tehtäviä liikkeitä. Tunneilla pelataan pelejä ja harjoitellaan erilaisia taitoja, kehitetään lihasvoimaa ja kuntoa. Tunti sopii hyvin vaikka tueksi muihin lajeihin ja on tarkoitettu sekä tytöille että pojille. Yhteistyössä Naantalin kaupungin kanssa, alennettu hinta (kausimaksu puoleen hintaan).

Lastentanssi 4-6 v. Lasten tanssitunti, jossa harjoitellaan tanssin peruselementtejä hyödyntäen inspiroivat musiikit ja lasten mielikuvituksen. Tunti sisältää vauhdikkaampia ja energisiä tansseja ja luovia musiikkileikkejä. Tunti harjoittaa lasten perusmotorisia taitoja musiikkiin liikkuen ja sisältää myös kehonhahmotusta harjoittavia baletin peruselementtejä. Päätavoite on iloita oman kehon liikuttamisesta musiikin innostamana. 

Liikkis 5-6 v. Tunnin tarkoituksena on harjoitella ryhmässä olemista ja sääntöjen opettelua eri leikkien ja pelien kautta. Samalla harjoitellaan perusmotorisia taitoja sekä kokeillaan erilaisia lajeja. Tunti sopii kaikille. Tunneilla tärkeintä on iloinen mieli ja positiiviset liikuntakokemukset.

Ninjagym 6-8 v. Suuren suosion saanut Freegym on saanut pikkusisaruksekseen Ninjagymin. Ninjagym pohjautuu Freegymiin, jossa yhdistyy voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Sopii hyvin pojille ja tytöille.

Ninjajumppa 6-9 v. Tule mukaan tunnille, missä pääsee temppuilemaan temppuradalla ja samalla harjoitellaan perusmotorisia taitoja eri leikkien ja pelien kautta. Tunti sopii kaikille. Tunnin tavoitteena on kehittää kehontuntemusta ja hallintaa, sekä antaa hyvän pohjan liikuntaan jatkossa.

Ninjajumppa moto 4-7 v. Tule mukaan tunnille, missä pääsee temppuilemaan temppuradalla ja samalla harjoitellaan perusmotorisia taitoja eri leikkien ja pelien kautta. Tunnintavoitteena on kehittää kehontuntemusta ja hallintaa, sekä antaa hyvän pohjan liikuntaan jatkossa. Moto tunti on tarkoitettu lapsille, kenellä on haasteita osallistua isoissa ryhmissä. Tunti rakennetaan yksilöiden mukaan, niin että jokainen motorisista haasteista huolimatta saa onnistumisen kokemuksia ryhmässä. Yhteistyössä Naantalin kaupungin kanssa, alennettu hinta (kausimaksu puoleen hintaan).

Pikkutarzanit 4-5 v. Tunnin tarkoituksena on harjoitella ryhmässä olemista ja sääntöjen opettelua eri leikkien ja pelien kautta. Samalla harjoitellaan perusmotorisia taitoja sekä kokeillaan erilaisia liikkumistapoja. Tunti sopii kaikille. Tunneilla tärkeintä on iloinen mieli ja liikunnan riemu.

Showtanssi 9-15 v. Showtanssissa innostutaan musiikin ilmaisuun yhdistäen liikekieleen eri tanssilajeja. Tunti on energinen ja  monipuolinen yhdistelmä elementtejä jazz-, nykytansseista, hip hopista sekä baletista.  

Tunnin kulku noudattaa tanssitunnin rakennetta. Sisältäen alkulämmittelyn, kehoa vahvistavia ja venyttäviä harjoitteita sekä tekniikkaharjoitteita kuten piruetit, hypyt, jalanheitot. Tunnin pääpaino on toteuttaa eripituisia tyylillisesti vaihtelevia tanssisarjoja. Tunnin tavoite on rohkaistua ilmaisemaan itseään tanssien -  musiikista innostuen. Yhteistyössä Naantalin kaupungin kanssa, alennettu hinta (kausimaksu puoleen hintaan).

Telinevoimistelu 4-5 v. Tunneilla harjoitellaan telinevoimistelun perustaitoja leikkien ja kokeillen. Lapsi pääsee harjoittelemaan uusia taitoja jokaisella tunnilla usealla eri telineellä ohjaajan opastuksella. Tunnit sopivat tytöille ja pojille.

Telinevoimistelu 6-7 v. ja 8-9 v. Tunneilla tutustutaan eri telineisiin ja harjoitellaan telinevoimistelun alkeita ja perusasioita. Telinevoimistelu on jännittävä ja vauhdikas laji, joka kehittää voimaa, notkeutta, liikkuvuutta, keskittymiskykyä, koordinaatiokykyä sekä rohkeutta. Tunneilla kaikilla on hauskaa, ja jokainen lapsi saa alusta alkaen yksilöllistä ja huolellista ohjausta oman taitotasonsa mukaisesti. Taitojen karttuessa ryhmästä on mahdollista edetä jatko- tai taitoryhmiin, mikäli ryhmissä on tilaa uusille harrastelijoille.

Telinevoimistelu  yli 10 v. Ryhmä on tarkoitettu telinevoimistelua jo aikaisemmin harrastaneille tai lajista innostuneille. Harjoitukset ovat kerran viikossa. Ryhmässä harjoitellaan telinevoimistelun taitoja harrastajien omien taitotasojen mukaan.

Telinevoimistelu jatko 5-7 v. ja 8-10 v. (ti ja to) Ryhmät ovat tarkoitettu telinevoimistelua jo aikaisemmin harrastaneille. Ryhmiin osallistuvat sitoutuvat harjoittelemaan 2 x viikossa ja harjoittelu on tavoitteellisempaa ja haastavampaa kuin kerran viikossa harrastavilla. Ryhmissä harjoitellaan telinevoimistelun taitoja harrastajien omien taitotasojen mukaan. Hinta, kaksi kertaa viikossa harjoittelevien mukaan (110 € 2 krt/vko).

Telinevoimistelu taito 7-10 v. (pe ja su) Telinevoimistelun 7-10 -vuotiaiden tyttöjen taitoryhmässä jokainen saa yksilöllistä valmennusta oman ikä- ja taitotasonsa mukaan. Tunneilla harjoitellaan liikkeitä neljällä eri telineellä, joita ovat, permanto, rekki, puomi ja hyppy.  Lisäksi käytämme harjoittelussa välillä Air trackia. Harjoittelu on tavoitteellista, lajitaitoa syventävää, monipuolista ja hauskaa.  Lajina telinevoimistelu kehittää mm. lihaskuntoa, notkeutta, koordinaatiokykyä, keskittymiskykyä ja itseluottamusta. Voimisteluliiton merkkiliikkeiden ja myöhemmin myös Voimisteluliiton Stara- tapahtumiin osallistuminen on mahdollista. Ryhmä osallistuu Naantalin Voimistelijoiden kevät- ja joulunäytöksiin. Taitoryhmän pääsyvaatimuksena on aiempi kokemus telinevoimistelusta tai jostain muusta voimistelullisesta lajista.  Taitoryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Voimistelijalta edellytetään halua sitoutua harjoituksissa käymiseen. Hinta, kaksi kertaa viikossa harjoittelevien mukaan (110 € 2 krt/vko).

Voimistelukoulu 4-5 v. Voimistelukouluryhmässä opetellaan perusliikuntataitoja liikkuen ja leikkien. Tunnilla käytetään musiikkia liikkeen tueksi. Tunnille ovat tervetulleita kaikki 4-5-vuotiaat tytöt ja pojat.

Voimistelukoulu 6-7 v. Voimistelukouluryhmässä opetellaan voimistelun perustaitoja yhdessä liikkuen ja leikkien. Harjoittelu on monipuolista perusliikuntataitojen kehittämistä. Ryhmässä harjoiteltavat taidot ovat hyvä pohja esimerkiksi joukkuevoimisteluharrastukselle.


Perheliikunta:

Perheen yhteinen voimisteluharrastus on hauskaa yhdessäoloa – liikkumisen riemua arjen lomassa. Perheliikuntatunnit antavat myös ideoita ja virikkeitä perheen arkiliikuntaan ja parhaimmillaan johdattavat lapset jo pienestä pitäen liikunnalliseen elämäntapaan. 


Isä-lapsi spelit Tunneilla pääset isän (miksei kummin, sedän tai enon) kanssa vauhdikkaaseen menoon. Eri lajiharjoitteita tehdään monipuolisesti eri välineitä apuna käyttäen, pientä kisailuhenkeä unohtamatta. Tunti on suunnattattu noin 3-7 vuotiaille yhdessä oman aikuisen kanssa.

Perhegymiä voi harrastaa lapsi yhdessä huoltajan, kummin tai isovanhemman kanssa. Tunnit on NVO:ssa tarkoitettu 3-6-vuotiaillle, lapsen taustaan tai taitotasoon katsomatta. 

Perhegym-tunneilla tutustutaan perusliikuntataitoihin, harjoitellaan perheakrobatian perusteita ja tutustutaan voimistelullisiin elementteihin leikin avulla. 

Tunneilla siis liikutaan, leikitään ja temppuillaan yhdessä. Näillä tunneilla myös aikuiselle tulee hiki!

Perhepomppis 3-5 v. Tunnilla harjoitellaan perus liikkumistaitoja yhdessä vanhemman tai vanhempien kanssa. Harjoitellaan yhdessä ryhmässä toimimista ja uusia leikkejä ja sääntöjen noudattamista. Luodaan yhdessä turvallinen ympäristö niin jokainen lapsi saa rauhassa harjoittella uusia temppuja ja saavat heti esitellä taidot vanhemmille. Tunti sopii kaikille.

Taaperotemmellys 1-2 v. tunnilla aikuinen pääsee liikkumaan yhdessä lapsen kanssa. Tunnilla jokainen pääsee touhuamaan ja temppuilemaan ikätasolle sopivia juttuja kehittäen samalla lapsen motorisia taitoja. Luvassa mm. laululeikkejä, perusliikuntataitojen harjoittelua leikinomaisesti ja temppuradalla taiteillen. Tunneilla lapsen kanssa voi olla mukana isä, äiti, mummi, kummi tai kuka tahansa lapselle tärkeä aikuinen. Tällä tunnilla voi aikuisellekin tulla välillä hiki. Tule pitämään hauskaa ja löytämään liikunnan riemu!

Tenavatemmellys 2-3 v. tunnilla aikuinen pääsee liikkumaan yhdessä lapsen kanssa. Jokainen pääsee touhuamaan ja temppuilemaan ikätasolle sopivia juttuja kehittäen samalla lapsen motorisia taitoja. Tunneilla on mukana tuttuja lorutuksia ja laululeikkejä sekä temppuratoja ja helppoja liikuntaleikkejä. Kaikki liikkeet ja temput tehdään kunkin vanhempi-lapsiparin omin ehdoin. Tunneilla lapsen kanssa voi olla mukana isä, äiti, mummi, kummi tai kuka tahansa lapselle tärkeä aikuinen. Tule pitämään hauskaa ja löytämään liikunnan riemu!

Vauvajumppa n. 3-12 kk  on sekoitus jumppaa vauvalle sekä äidille (miksei isällekin). Tunnilla nautitaan koko ajan vuorovaikutteisesti yhdessä oman vauvan ja muun ryhmän kanssa erilaisista yhteisistä touhuista, välillä vanhemman oma pieni jumppaosuus omien voimavarojen mukaan, jonka aikana vauva saa köllötellä matolla tai olla lisäpainona mukana menossa. Tunnin lopussa lyhyt vauvahieronta osuus. Kaikki liikkeet ja temput tehdään kunkin vanhempi-lapsiparin omin ehdoin, tämän vuoksi suositusikä aloittamiselle on n. 3 kk, kun vauva osaa jo kannatella päätään. Ota mukaan alusta/huopa vauvalle sekä itselle mukava liikuntavarustus.