TUNTIKUVAUKSET (LASTEN JA NUORTEN HARRASTELIIKUNTA)


Akrobatia koululaisille 7-12 v. Tule mukaan tutustumaan akrobatian saloihin pelien, leikkien ja harjoitusten kautta. Tunneilla lapset pääsevät opettelemaan kaikkea aina kuperkeikoista arabiflikkisarjoihin saakka, oman taitotason mukaan. Tervetulleita ovat siis niin aloittelijat kuin akrobatiaa jo aikaisemmin harrastaneet. Tuntien aikana treenaillaan myös venyttelyä ja tasapainoharjoituksia. Tervetuloa akroilemaan! 

Break Dance yli 7 v. BreakDance on New Yorkin kaduilla syntynyt tanssityyli, joka on syntynyt 70-luvun alun New Yorkin Bronxissa. Breikin siivittämänä syntyi kokonainen hip hop kulttuuri. 

Breikin erottaa muista tyyleistä asenne, akrobaattiset liikkeet ja erityisesti lattia tasossa tanssiminen. Tunnilla tutustutaan breikin perusliikkeisiin ja harjoitellaan mukaansatempaavan musiikin tahtiin erilaisia temppuja ja liikesarjoja. Tunnilla hyödynnetään ja kehitetään vahvasti tanssijoiden rytmiikkaa, kehon voimaa, liikkuvuutta, motoriikkaa sekä omaa luovuutta.

Cheergym 7-8 v. ja 9-12 v. Tunnit koostuvat cheerleadingille ominaisista nostoista eli stunteista, akrobatiasta, venyttelystä, hypyistä ja lihaskunnosta. Tunneilla tärkeintä on uusien taitojen ja temppujen opetteleminen. Monipuolinen harjoittelu ja perusliikuntataitojen harjoittelu ja ylläpito on huomioitu suunnittelussa, mikä on tärkeässä osassa Voimisteluliiton koulutusjärjestelmässä. Tervetulleita ovat niin aloittelijat kuin jo lajia aikaisemmin harrastaneet. Harjoitukset ovat kerran viikossa. Cheergym on hyvä väylä aloittaa cheerleading-harrastus ja mahdollisesti jatkaa myöhemmin 2 krt viikossa treenaavaan ryhmään.

Cheergym yli 14 v. Ryhmä on tarkoitettu cheerleadingin aktiiviuran lopettaneille harrastajille. Tunnit sisältävät stuntteja, akrobatiaa, hyppyjä, ja muuta lajityypillistä treenamista. Kauden sisältö suunnitellaan yhdessä joukkueen kanssa. Joukkue esiintyy halutessaan seuran näytöksissä ja muissa tapahtumissa. Ryhmä on tarkoitettu vain lajia jo aikaisemmin harrastaneille. 

Dance4Fun 6-8 v. ja 8-10 v. on monipuolinen tanssiharrastus, jossa liikkeet maustetaan eri tanssityylein. Tunneilla tanssi yhdistää luovuuden, motoriikan ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelun sekä kehitetään peruskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja luovuutta. Perustana tunneilla on positiivinen ja hyväksyvä ilmapiiri sekä tanssin riemu.

Dancing Stars Mix 7-10 v. Tunnilla tanssitaan erilaisia tanssityylejä sekä tehdään erilaisia akrobatialiikkeitä ja temppuja, venyttelyä unohtamatta. Tunti on tarkoitettu kaikille, kenellä on tahtoa oppia erilaisia koreografioita sekä kehittyä. Lisäksi tunneilla on mm. rope skipping hyppynaruhyppelyä ja liikunnallisia leikkejä. Ryhmä osallistuu seuran näytöksiin.

Freegym 9-13 v. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta, sitä voi tehdä yksin tai yhdessä. Sopii hyvin pojille ja tytöille.

Future Starz 9-11 v. (ke ja to) Future Starz ryhmä on seuran cheerleadingin kilpaileva ryhmä, joka harjoittelee kaksi kerta viikossa. Tunnit koostuvat cheerleadingille ominaisista nostoista eli stunteista, akrobatiasta, venyttelystä, hypyistä ja lihaskunnosta. Tunneilla tärkeintä on uusien taitojen ja temppujen opetteleminen. Ryhmä on tarkoitettu cheerleadingia jo aikaisemmin harrastaneille. Ryhmään osallistuvat sitoutuvat harjoittelemaan 2 x viikossa ja harjoittelu on tavoitteellisempaa ja haastavampaa kuin kerran viikossa harrastavilla (Active Cheer ryhmät). Hinta, kaksi kertaa viikossa harjoittelevien mukaan (110 € 2 krt/vko). Lisäksi kilparyhmäläisille tulee kuluja mm. kilpailuasusta, lisenssistä ja kisakuluista. Lisätietoja ryhmästä saat toimistolta.

JunnuCross 10-15 v. Tunti sopii ihan kaikille lapsille ja nuorille, tunnit sisältävät voimisteluliikkeitä, kehonpainoliikkeitä sekä jonkin verran erilaisilla välineillä tehtäviä liikkeitä. Tunneilla pelataan pelejä ja harjoitellaan erilaisia taitoja, kehitetään lihasvoimaa ja kuntoa. Tunti sopii hyvin vaikka tueksi muihin lajeihin ja on tarkoitettu sekä tytöille että pojille. Yhteistyössä Naantalin kaupungin kanssa, alennettu hinta (kausimaksu puoleen hintaan).

Lastentanssi 4-6 v. Lasten tanssitunti, jossa harjoitellaan tanssin peruselementtejä hyödyntäen inspiroivat musiikit ja lasten mielikuvituksen. Tunti sisältää vauhdikkaampia ja energisiä tansseja ja luovia musiikkileikkejä. Tunti harjoittaa lasten perusmotorisia taitoja musiikkiin liikkuen ja sisältää myös kehonhahmotusta harjoittavia baletin peruselementtejä. Päätavoite on iloita oman kehon liikuttamisesta musiikin innostamana. 

Ninjagym 6-8 v. Suuren suosion saanut Freegym on saanut pikkusisaruksekseen Ninjagymin. Ninjagym pohjautuu Freegymiin, jossa yhdistyy voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Sopii hyvin pojille ja tytöille.

Ninjajumppa 6-9 v. Tule mukaan tunnille, missä pääsee temppuilemaan temppuradalla ja samalla harjoitellaan perusmotorisia taitoja eri leikkien ja pelien kautta. Tunti sopii kaikille. Tunnin tavoitteena on kehittää kehontuntemusta ja hallintaa, sekä antaa hyvän pohjan liikuntaan jatkossa.

Ninjajumppa moto 4-7 v. Tule mukaan tunnille, missä pääsee temppuilemaan temppuradalla ja samalla harjoitellaan perusmotorisia taitoja eri leikkien ja pelien kautta. Tunnintavoitteena on kehittää kehontuntemusta ja hallintaa, sekä antaa hyvän pohjan liikuntaan jatkossa. Moto tunti on tarkoitettu lapsille, kenellä on haasteita osallistua isoissa ryhmissä. Tunti rakennetaan yksilöiden mukaan, niin että jokainen motorisista haasteista huolimatta saa onnistumisen kokemuksia ryhmässä. Yhteistyössä Naantalin kaupungin kanssa, alennettu hinta (kausimaksu puoleen hintaan).

Pikkutarzanit 4-5 v. Tunnin tarkoituksena on harjoitella ryhmässä olemista ja sääntöjen opettelua eri leikkien ja pelien kautta. Samalla harjoitellaan perusmotorisia taitoja sekä kokeillaan erilaisia liikkumistapoja. Tunti sopii kaikille. Tunneilla tärkeintä on iloinen mieli ja liikunnan riemu.

Prinsessajumppa 4-6 v. Tunnilla harjoitellaan ryhmässä toimimista ja voimistelun perusliikkeitä. Tunneilla touhutaan yhdessä, leikitään ja liikutaan erilaisin tavoin. Lapsen taidot kehittyvät tasapainossa, notkeudessa ja toisten huomioinnissa. Tunneilla tutustutaan myös erilaisiin liikuntavälineisiin sekä musiikin rytmeihin. Jumpassa tärkeää on hyvä mieli ja liikunnan ilo - leikin ja mielikuvituksen avulla.

Showtanssi 9-15 v. Showtanssissa innostutaan musiikin ilmaisuun yhdistäen liikekieleen eri tanssilajeja. Tunti on energinen ja  monipuolinen yhdistelmä elementtejä jazz-, nykytansseista, hip hopista sekä baletista.  

Tunnin kulku noudattaa tanssitunnin rakennetta. Sisältäen alkulämmittelyn, kehoa vahvistavia ja venyttäviä harjoitteita sekä tekniikkaharjoitteita kuten piruetit, hypyt, jalanheitot. Tunnin pääpaino on toteuttaa eripituisia tyylillisesti vaihtelevia tanssisarjoja. Tunnin tavoite on rohkaistua ilmaisemaan itseään tanssien -  musiikista innostuen.

Telinevoimistelu 4-5 v. Tunneilla harjoitellaan telinevoimistelun perustaitoja leikkien ja kokeillen. Lapsi pääsee harjoittelemaan uusia taitoja jokaisella tunnilla usealla eri telineellä ohjaajan opastuksella. Tunnit sopivat tytöille ja pojille.

Telinevoimistelu 5-7 v. ja 7-9 v. Tunneilla tutustutaan eri telineisiin ja harjoitellaan telinevoimistelun alkeita ja perusasioita. Telinevoimistelu on jännittävä ja vauhdikas laji, joka kehittää voimaa, notkeutta, liikkuvuutta, keskittymiskykyä, koordinaatiokykyä sekä rohkeutta. Tunneilla kaikilla on hauskaa, ja jokainen lapsi saa alusta alkaen yksilöllistä ja huolellista ohjausta oman taitotasonsa mukaisesti. Taitojen karttuessa ryhmästä on mahdollista edetä jatko- tai taitoryhmiin, mikäli ryhmissä on tilaa uusille harrastelijoille.

Telinevoimistelu  yli 10 v. Ryhmä on tarkoitettu telinevoimistelua jo aikaisemmin harrastaneille tai lajista innostuneille. Harjoitukset ovat kerran viikossa. Ryhmässä harjoitellaan telinevoimistelun taitoja harrastajien omien taitotasojen mukaan.

Telinevoimistelu jatko 5-7 v. ja 8-10 v. (ti ja to) ja Telinevoimistelu taito 7-10 v. (pe ja su) Ryhmät ovat tarkoitettu telinevoimistelua jo aikaisemmin harrastaneille. Ryhmiin osallistuvat sitoutuvat harjoittelemaan 2 x viikossa ja harjoittelu on tavoitteellisempaa ja haastavampaa kuin kerran viikossa harrastavilla. Ryhmissä harjoitellaan telinevoimistelun taitoja harrastajien omien taitotasojen mukaan. Hinta, kaksi kertaa viikossa harjoittelevien mukaan (110 € 2 krt/vko).

Voimistelukoulu 4 v, 5-6 v. ja 6-8 v. Voimistelukouluryhmässä opetellaan voimistelun perustaitoja yhdessä liikkuen ja leikkien. Harjoittelu on monipuolista perusliikuntataitojen kehittämistä. Tunnilla käytetään musiikkia liikkeen tueksi. Ryhmässä harjoiteltavat taidot ovat hyvä pohja esimerkiksi joukkuevoimisteluharrastukselle.


Perheliikunta:

Perheen yhteinen voimisteluharrastus on hauskaa yhdessäoloa – liikkumisen riemua arjen lomassa. Perheliikuntatunnit antavat myös ideoita ja virikkeitä perheen arkiliikuntaan ja parhaimmillaan johdattavat lapset jo pienestä pitäen liikunnalliseen elämäntapaan. 


Isä-lapsi spelit Tunneilla pääset isän (miksei kummin, sedän tai enon) kanssa vauhdikkaaseen menoon. Eri lajiharjoitteita tehdään monipuolisesti eri välineitä apuna käyttäen, pientä kisailuhenkeä unohtamatta. Tunti on suunnattattu noin 3-7 vuotiaille yhdessä oman aikuisen kanssa.

Muksutemmellys 3-4 v. ja Perhepomppis 3-5 v. Tunnilla harjoitellaan perus liikkumistaitoja yhdessä vanhemman tai vanhempien kanssa. Harjoitellaan yhdessä ryhmässä toimimista ja uusia leikkejä ja sääntöjen noudattamista. Luodaan yhdessä turvallinen ympäristö niin jokainen lapsi saa rauhassa harjoittella uusia temppuja ja saavat heti esitellä taidot vanhemmille. Tunti sopii kaikille. Tunneilla lapsen kanssa voi olla mukana isä, äiti, mummi, kummi tai kuka tahansa lapselle tärkeä aikuinen. Tule pitämään hauskaa ja löytämään liikunnan riemu!

Taaperotemmellys 1-2 v. tunnilla aikuinen pääsee liikkumaan yhdessä lapsen kanssa. Tunnilla jokainen pääsee touhuamaan ja temppuilemaan ikätasolle sopivia juttuja kehittäen samalla lapsen motorisia taitoja. Luvassa mm. laululeikkejä, perusliikuntataitojen harjoittelua leikinomaisesti ja temppuradalla taiteillen. Tunneilla lapsen kanssa voi olla mukana isä, äiti, mummi, kummi tai kuka tahansa lapselle tärkeä aikuinen. Tällä tunnilla voi aikuisellekin tulla välillä hiki. Tule pitämään hauskaa ja löytämään liikunnan riemu!

Tenavatemmellys 2-3 v. tunnilla aikuinen pääsee liikkumaan yhdessä lapsen kanssa. Jokainen pääsee touhuamaan ja temppuilemaan ikätasolle sopivia juttuja kehittäen samalla lapsen motorisia taitoja. Tunneilla on mukana tuttuja lorutuksia ja laululeikkejä sekä temppuratoja ja helppoja liikuntaleikkejä. Kaikki liikkeet ja temput tehdään kunkin vanhempi-lapsiparin omin ehdoin. Tunneilla lapsen kanssa voi olla mukana isä, äiti, mummi, kummi tai kuka tahansa lapselle tärkeä aikuinen. Tule pitämään hauskaa ja löytämään liikunnan riemu!

Vauvajumppa n. 3-12 kk  on sekoitus jumppaa vauvalle sekä äidille (miksei isällekin). Tunnilla nautitaan koko ajan vuorovaikutteisesti yhdessä oman vauvan ja muun ryhmän kanssa erilaisista yhteisistä touhuista, välillä vanhemman oma pieni jumppaosuus omien voimavarojen mukaan, jonka aikana vauva saa köllötellä matolla tai olla lisäpainona mukana menossa. Kaikki liikkeet ja temput tehdään kunkin vanhempi-lapsiparin omin ehdoin, tämän vuoksi suositusikä aloittamiselle on n. 3 kk, kun vauva osaa jo kannatella päätään. Ota mukaan alusta/huopa vauvalle sekä itselle mukava liikuntavarustus.