Syksyn 2022 Ulkotreenit

Ulkotreeni, torstaisin 18-19 

Kaiken ikäisille avoimet ulkotreenit. Ulkotreenit aloitetaan alkulämmittelyllä, jonka jälkeen vaihteleva treeniosuus koko keholle. Liikkeitä tehdään kehonpainolla sekä välillä hyödynnetään mm. kuminauhoja tehostamaan treeniä. Treenipaikka vaihtuu kolmen kerran sykleissä. Treenejä pidetään mm. kuntoportailla, ulkoliikunta laitteilla ja eri ulkoilualueilla. Vaihtoehtoja löytyy jokaiseen liikkeeseen.  Tunti päättyy verryttelyyn. 

Tunnit pidetään sään salliessa aina ulkona. Mikäli muutoksia tulee treenipäivän aikana (treenipaikan tai tunnin siirtymisestä sisätiloihin (suopellon koulu), niin ilmoittautuneille lähetetään sähköpostia pari tuntia ennen treenin alkua. 

Tule kohottamaan kuntoasi ja mieltäsi ulkoilemalla. 

Tuntikuvauksiin päivitetään alustavaa suunnitelmaa kauden edetessä. Tunnit alkavat kuminauhatreenillä Suopellon ulkoilualueella, kokoontuminen Suopellon koulun parkkipaikalla. (1.9, 8.9. ja 15.9.)

22.9, 29.9. ja 6.10. on vuorossa Ruonan kuntoportaat, kokoontuminen kunoportailla.

13.10, 20.10. ja 27.10 on vuorossa treeni Maijamäen koulun pihalla


Jäsenkyselyn tuloksia

Naantalin Voimistelijat toteutti helmikuussa 2022 jäsenkyselyt saadakseen palautetta jäseniltään toiminnasta ja suuntaviivoja seuran kehittämiseen jatkossa. Kyselyihin vastasi yhteensä 90 henkilöä, joista suurin osa oli liikkujia tunneiltamme ja osa lasten vanhempia. Ohessa on keskiarvoja eri osa-alueilta.

Aikuisliikkujien palautteissa näkyi vielä osin koronan tuomat hankaluudet ja toiminnan supistuminen, mutta toisaalta moni jo odotti pääsyä takaisin jumppasaleille. Tanssillisia tunteja ja pienryhmiä kaivattiin vielä lisää ja enemmän toimintaa päiväaikaan ei-työssäkäyville. Toisaalta ohjelman monipuolisuus sai myös paljon kiitosta. Nämä asiat pyrimme huomioimaan jatkossakin. Kannustavat ohjaajamme saivat paljon kehuja. Aikuisliikkujat arvostavat toimintaa lähikouluilla ja yhdessä liikkumista positiivisessa ilmapiirissä, joka tuo myös tehoa harjoitteluun. Hinta-laatusuhde koettiin hyväksi. 96 % suosittelisi aikuisten toimintaa muille.  

Nuorten vastauksissa nousi esiin erittäin hyvä ryhmähenki ja ystävät, jotka ovat nuorten harrastamisessa erittäin tärkeitä. Lisäksi uuden oppimista ja kilpailuja arvostettiin. Pieni viite saatiin siitä, että muutama nuori on kokenut epäasiallista käytöstä valmentajien tai muiden aikuisten suunnalta, jota varten olemme jo luoneet toimintaohjeen, miten tällaisista tilanteista voi raportoida luottamuksellisesti ja asioihin päästään puuttumaan välittömästi. Lasten vastauksissa ryhmien henki ja fiilis saivat kiitosta, eikä kiusaamista esiintynyt lainkaan.

Lasten vanhempien vastauksissa nousi esiin harrastuksen sopivat kokonaiskustannukset ja lasten innostuneisuus harjoituksiin, esiintymisiin ja kilpailuihin. Seurassa liikkuvien lasten elämänrytmi on kohdallaan, ja he noudattavat terveellisiä elämäntapoja. Osa toivoi, että lasten ja nuorten ryhmissä vanhemmat osallistettaisiin nykyistä enemmän pelisääntökeskusteluihin ja viestintää koteihin olisi enemmän. Näitä asioita pyrimme syksyllä korostamaan jokaisessa ryhmässä ja joukkueessa.

Lämmin kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille.