Kausi alkaa taas!

Naantalin Voimistelijoiden kausi lähtee ensi viikolla täysimittaisesti käyntiin. Voimisteluliiton strategian mukaan alle 12-vuotiaiden lasten voimistelu ja perheliikunta ovat keskiössä vuosina 2021-2024. Naantalin voimistelijat toteuttavat tätä strategiaa myös omassa toiminnassaan ja haluaa kannustaa lasten ja nuorten ohjaajia lisäämään osaamistaan näissä asioissa.

Syyskaudella ohjaajilla on mahdollisuus osallistua mm. Kaisa Vuorisen ” Positiivinen kasvatus ja Pedagogiikka”- luennolle sekä entisen huipputelinevoimistelija Annukka Almenoksan koulutukseen, jossa yhtenä aiheena on lasten voimistelun laatutekijät.

Jäsenkyselyn tuloksia

Naantalin Voimistelijat toteutti helmikuussa 2022 jäsenkyselyt saadakseen palautetta jäseniltään toiminnasta ja suuntaviivoja seuran kehittämiseen jatkossa. Kyselyihin vastasi yhteensä 90 henkilöä, joista suurin osa oli liikkujia tunneiltamme ja osa lasten vanhempia. Ohessa on keskiarvoja eri osa-alueilta.

Aikuisliikkujien palautteissa näkyi vielä osin koronan tuomat hankaluudet ja toiminnan supistuminen, mutta toisaalta moni jo odotti pääsyä takaisin jumppasaleille. Tanssillisia tunteja ja pienryhmiä kaivattiin vielä lisää ja enemmän toimintaa päiväaikaan ei-työssäkäyville. Toisaalta ohjelman monipuolisuus sai myös paljon kiitosta. Nämä asiat pyrimme huomioimaan jatkossakin. Kannustavat ohjaajamme saivat paljon kehuja. Aikuisliikkujat arvostavat toimintaa lähikouluilla ja yhdessä liikkumista positiivisessa ilmapiirissä, joka tuo myös tehoa harjoitteluun. Hinta-laatusuhde koettiin hyväksi. 96 % suosittelisi aikuisten toimintaa muille.  

Nuorten vastauksissa nousi esiin erittäin hyvä ryhmähenki ja ystävät, jotka ovat nuorten harrastamisessa erittäin tärkeitä. Lisäksi uuden oppimista ja kilpailuja arvostettiin. Pieni viite saatiin siitä, että muutama nuori on kokenut epäasiallista käytöstä valmentajien tai muiden aikuisten suunnalta, jota varten olemme jo luoneet toimintaohjeen, miten tällaisista tilanteista voi raportoida luottamuksellisesti ja asioihin päästään puuttumaan välittömästi. Lasten vastauksissa ryhmien henki ja fiilis saivat kiitosta, eikä kiusaamista esiintynyt lainkaan.

Lasten vanhempien vastauksissa nousi esiin harrastuksen sopivat kokonaiskustannukset ja lasten innostuneisuus harjoituksiin, esiintymisiin ja kilpailuihin. Seurassa liikkuvien lasten elämänrytmi on kohdallaan, ja he noudattavat terveellisiä elämäntapoja. Osa toivoi, että lasten ja nuorten ryhmissä vanhemmat osallistettaisiin nykyistä enemmän pelisääntökeskusteluihin ja viestintää koteihin olisi enemmän. Näitä asioita pyrimme syksyllä korostamaan jokaisessa ryhmässä ja joukkueessa.

Lämmin kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille.